Mitsubishi Eiropā pārtrauks automašīnu ražošanu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mitsubishi

Japānas autobūves kompānija «Mitsubishi Motors Corp.» pirmdien paziņoja, ka līdz šā gada beigām pārtrauks automašīnu ražošanu Eiropā, šādu lēmumu skaidrojot ar sarežģīto darbības vidi parādsaistību nomocītajā reģionā.

«Mitsubishi» Nīderlandes ražošanas struktūrvienībā «NedCar» ražo «Colt» un «Outlander» modeļus, nodarbinot 1500 cilvēkus.

«Taču mēs esam nolēmuši līdz šā gada beigām pārtraukt ražošanu Eiropā, ņemot vērā mums nelabvēlīgu biznesa vidi,» norādīja kompānijas preses pārstāvis.

Prognozes liecina, ka «Mitsubishi» šajā biznesa gadā, kas noslēgsies martā, cietīs 22 miljardu jenu (154,6 miljonu latu) pamatdarbības zaudējumus saistībā ar gauso pārdošanas apjomu Eiropā, kas cieš no parādsaistību krīzes izraisītās neskaidrības.

Mediji vēsta, ka «Mitsubishi» būs pirmais lielais Japānas autoražotājs, kas pārtraucis ražošanu Eiropā, piebilstot, ka tas tagad plāno uzmanību novirzīt uz attīstības tirgiem.

Autoražotājs gan uzsvēra, ka turpinās pārdot tā zīmola automašīnas Eiropā, tās piegādājot no Japānas un Taizemes rūpnīcām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu