Tiesa noraida Hodorkovska bijušā kameras biedra sūdzību par seksuālu uzmākšanos (2)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Maskavas tiesa trešdien noraidījusi bijušā Krievijas naftas kompānijas "Jukos" prezidenta Mihaila Hodorkovska bijušā kameras biedra civilprasību pret Hodorkovski, kurš viņu apsūdzēja par seksuālu uzmākšanos, vēsta Krievijas ziņu aģentūras.

"Maskavas Mešanskas rajona tiesa ir nolēmusi pilnībā noraidīt prasību," paziņoja tiesnesis.

Hodorkovska bijušais kameras biedrs Aleksandrs Kučma bija apsūdzējis Hodorkovski par seksuālu uzmākšanos un pieprasījis 500 000 rubļu (7650 latu) lielu kompensāciju par nodarīto morālo kaitējumu.

Hodorkovskis un viņa biznesa partneris Platons Ļebedevs kopš 2003.gada atrodas cietumā, un viņiem par krāpšanu un nodokļu nemaksāšanu piespriests astoņu gadu cietumsods.

Pašlaik Hodorkovskis un Ļebedevs no Sibīrijas nogādāti Maskavā, kur 3.martā pret viņiem sāksies jauna tiesas prāva par svešas mantas zādzību lielos apmēros, par ko viņiem var piespriest par 20 gadiem ilgāku cietumsodu. Viņu advokāti jaunās apsūdzības nodēvējuši par anekdotisku safabricējumu.

Hodorkovska notiesāšanu un jaunās apsūdzības daudzi analītiķi uzskata par atriebību naftas magnātam par politiskajām ambīcijām.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu