Ar 250 eiro apkārt pasaulei

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Citroen

To, ka elektroauto lietošana ikdienā var būt ļoti lēta, vēlas pierādīt franču ražotājs Citroen. Tas iecerējis ar elektromobili C-Zero, kura analogi ir Peugeot iOn un Mitsubishi i-MiEV, veikt braucienu apkārt pasaulei, elektrībai iztērējot vien 250 eiro.

Mazajam elektroautomobilim priekšā stāv 25 tūkstošus kilometru garš ceļš un viesošanās 17 pasaules valstīs, tai skaitā arī Krievijā. Šā attāluma mērošanai Citroen plāno iztērēt tikai 250 eiro.

Ceļojums, ko paredzēts sākt 11. februārī Strasbūrā, pēc prognozēm aizņems 200 dienas. No Strasbūras auto dosies uz ASV, pēc tam uz Japānu, Ķīnu, Kazahstānu, Krieviju un braucienu beigs atkal Eiropā. Ar elektroauto šajā piedzīvojumā dosies 27 gadus vecais inženieris Ksavjē Degons un 28 gadus vecais Antuāns Gijs.

Kā teikts Citroen izplatītajā informācijā medijiem, brauciena laikā kopumā plānots 300 reizes apstāties, lai lādētu baterijas. Valstīs, kur infrastruktūra nav vēl tik attīstīta, to nāksies veikt no parastas mājsaimniecības rozetes. Tādā gadījumā bateriju uzlādēšana pilnā apmērā var aizņemt pat septiņas, astoņas stundas.

Par to, kā drosmīgie «elektriskās odisejas» veicēji plāno iekļauties 250 eiro budžetā un vai viņi ir paredzējuši lūgt arī bezmaksas elektrību, Citroen nerunā.

Citroen C-Zero, ir supermini elektroauto, kas līdzīgi kā augstāk minētie iOn un i-MiEV ir apgādāts ar 64 zirgspēku elektromotoru un litija jonu baterijām. Ja tās pilnībā uzlādētas, tad auto, kurš maksimāli spēj attīstīt 130 km/h, var veikt 150 līdz 160 kilometrus tālu ceļu. Tas gan, protams, ir stipri atkarīgs no braukšanas apstākļiem un braukšanas manieres.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu