Tautas skaitīšanas dati jāņem par pamatu turpmākai rīcībai

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien publicētie tautas skaitīšanas dati atspoguļo «dzīves realitāti», un tie jāņem par pamatu turpmākai rīcībai, šodien pēc tikšanās ar premjeru Valdi Dombrovski (V) žurnālistiem sacīja Valsts prezidents Andris Bērziņš.

Valdībai nopietni jāstrādā

Savukārt premjers norādīja, ka valdībai jāuzlabo ekonomiskā situācija, lai mazinātu iedzīvotāju aizbraukšanas tendenci, kā arī jāveic pasākumi demogrāfiskās situācijas uzlabošanai. «Tie lielā mērā arī ir valdības darba prioritārie virzieni,» uzsvēra valdības vadītājs.

Dombrovskis piebilda, ka attiecībā uz demogrāfijas jautājumiem jau šā gada budžeta grozījumos vai nākamā gada budžetā ir jāparedz papildu finansējums gan bērnudārzu pieejamības nodrošināšanai, gan pabalstu izlīdzināšanai starp pirmo gadu pēc bērna piedzimšanas un brīdi, kad bērnu var sūtīt uz bērnudārzu.

Saskaita 2 067 887 iedzīvotājus

Kā ziņots, Latvijas iedzīvotāju skaits 2011.gada 1.martā bija 2 067 887, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) 2011.gadā veiktās tautas skaitīšanas provizoriskie dati.

Latvijas iedzīvotāju skaits kopš 2000.gada tautas skaitīšanas samazinājies par 13% jeb aptuveni 309 000 cilvēku. Iepriekšējā, 2000.gada tautas skaitīšanā Latvijā tika reģistrēti 2 377 385 iedzīvotāji.

Līdz šim, pēc CSP datiem, tika uzskatīts, ka 2011.gada decembrī Latvijā bija 2,208 miljoni iedzīvotāju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu