Godmanis sašutis par LR kanālu izslēgšanu (85)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Ministru prezidents Ivars Godmanis (LPP/LC) uzskata, ka Latvijas Radio (LR), vakar uz stundu izslēdzot visus četrus kanālus, rīkojies nekorekti.

Šādu viedokli Godmanis šorīt pauda intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Labrīt, Latvija!"

Kā ziņots, LR pirmdienas rītā īstenoja pagājušajā nedēļā izteiktos draudus par programmu translāciju pārtraukšanu nepietiekamā finansējuma dēļ. Pēc ziņām plkst.7 atskanēja paziņojums: "Šobrīd finansējuma trūkuma dēļ neraida LR 1., 2., 3., 4. programma, kā arī Radio "Naba". Atvainojamies par sagādātajām neērtībām," - pēc kura solītā klusuma vietā LR ēterā nemitīgi tika atkārtotas dziesmas "Pūt, vējiņi" pirmās taktis. Ar ziņām plkst.8 LR programmu translāciju atsāka.

"Kā var būt tā, ka piektdien vienojamies ar [LR ģenerāldirektora vietas izpildītāju Dzintri] Kolātu [par līdzekļu piesaistīšanu LR parādu segšanai], bet pirmdien radio klusē!" Godmanis pauda savu neizpratni, uzsverot, ka "tas nav solīdi" un "tā rīkoties nedrīkst".

Viņš arī norādīja, ka visu četru kanālu izslēgšana nepalīdzēs atrisināt finansiālos jautājumus.

Godmanis atzina, ka nevar pārmest Kolātam LR parādu, jo tolaik viņš nebija radio vadībā, tomēr draudēt izslēgt visus kanālus nav korekta rīcība.

Kā ziņots, šodien Ministru kabinetā tiks skatīts jautājums par iespējamiem risinājumiem LR finanšu sistēmas stabilizācijai.

Kā iepriekš žurnālistiem teica LR ģenerāldirektora pienākumu izpildītājs Dzintris Kolāts, LR darbības nodrošināšanai šajā gadā bez parādu saistībām, kas ir gandrīz 750 000 latu, nepieciešami 1,2 līdz 1,6 miljoni latu.

Ja valdība piešķirs LR 1,2 miljonus latu, tad daļai LR kanālu tikts samazināta programmu apraide, bet "Radio Naba" varētu neskanēt vispār, savukārt, ja valdība akceptēs 1,6 miljonu latu piešķiršanu LR, tad skanēs visi LR kanāli visā Latvijā.

Jau ziņots, ka LR atvēris arī ziedojumu kontu un tālruni, kas sāks darboties šodien plkst.10. LR ziedojumu konts LV07UNLA0050012990771 ir atvērts "SEB bankā", un ziedojumu var ieskaitīt kontā ar maksājuma norādi - VBS "Latvijas Radio" sabiedriskā pakalpojuma nodrošināšanai.

Ziedotājs var norādīt radošo struktūrvienību, kurai vēlas naudu ziedot. Naudu var ziedot LR1, LR2, LR3, LR4, LR 5 jeb "Radio Naba", kā arī Latvijas Radio korim vai Radioteātrim.

Zvanot pa ziedojumu tālruni 90006786, iespējams ziedot vienu latu sabiedriskā pakalpojuma nodrošināšanai.

Komentāri (85)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu