Glābēji turpinās meklēt 28 uz kruīza kuģa pazudušos

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Itālijas piekrastē notikušajā kruīzu kuģa «Costa Concordia» avārijā ir gājuši bojā vismaz septiņi cilvēki un pazuduši bez vēsts vēl 28 cilvēki, kurus turpina meklēt glābēji, otrdien ziņoja Itālijas laikraksta «La Stampa» interneta vietne.

Itālijas krasta apsardzes priekšnieks Marko Brusko sacīja, ka vēl ir «cerību stariņš» atrast pazudušos dzīvus, jo kuģa vraks vēl nav pilnīgi pārmeklēts. Glābēji tomēr atzina, ka ir maz izredžu atrast izdzīvojušos pēc piektdienas vakarā notikušās katastrofas.

Pirms septītā bojāgājušā atrašanas bija ziņots par 29 bez vēsts pazudušajiem - četriem kuģa apkalpes locekļiem un 25 tūristiem. Starp šiem pazudušajiem bija seši Itālijas, 10 Vācijas, četri Francijas un divi ASV pilsoņi.

«Apstākļi [kuģa] iekšienē ir katastrofāli. Tas ir ļoti grūti. Gaiteņi ir aizsprostoti, un ūdenslīdējiem ir grūti izpeldēt cauri,» sacīja krasta apsardzes ūdenslīdēju grupas vadītājs Rodolfo Raiteri, raksturojot izredzes atrast pazudušos kuģa vrakā.

Glābšanu pārtrauca saslīdēšanas dēļ

Glābšanas darbi pirmdien uz vairākām stundām bija pārtraukti, jo kuģis bija nedaudz paslīdējis un pastāvēja risks, ka tas var noslīdēt no klints un pilnībā nogrimt.

Nīderlandes glābēju firmas «Smit Salvage» speciālisti šonedēļ sāks no avarējušā kuģa izsūknēt degvielu - 2380 tonnas mazuta, kura izplūšana jūrā izraisītu lielu ekoloģisko katastrofu. Firmu «Smit Salvage» ir nolīgusi avarējušā kuģa īpašniece - Itālijas kuģniecība «Costa Crociere».

Itālijas kuģniecības kompānijas «Costa Crociere» kuģis «Costa Concordia» piektdienas vakarā uzskrēja uz klints Tirēnu jūrā pie Džiljo salas Toskānas reģionā.

Bojā gāja ūdenī ielekušie cilvēki

290 metru garajā kuģī sāka ieplūst ūdens, un, tam sasveroties, no tā panikā ielēca ūdenī vairāki cilvēki, no kuriem trīs gāja bojā. Tie bija divi tūristi no Francijas un apkalpes loceklis no Peru. Ūdenslīdēji svētdien kuģa vrakā atrada vēl divus bojāgājušos.

Glābēji pirmdien atrada vienu bojāgājušu vīrieti, bet otrdienas rītā - vēl vienu bojāgājušo, un līdz ar to katastrofā bojāgājušo skaits ir pieaudzis līdz septiņiem cilvēkiem.

Kapteinis uz kuģa neatgriezās pat aicināts

Kuģa kapteinis Frančesko Sketino, kas ir Itālijas pilsonis, sestdienas vakarā tika aizturēts. Viņš bija pametis kuģi, kad uz tā vēl atradās cilvēki. Viņam izvirzītas apsūdzības par cilvēku nogalināšanu, kuģa avārijas izraisīšanu un kuģa pamešanu pirms evakuācijas pabeigšanas. Krasta apsardzes darbinieki pastāstīja, ka lūguši kapteini atgriezties uz kuģa, bet viņš atteicies to darīt.

Kapteinis apgalvo, ka klints, uz kuras uzskrējis kuģis, neesot iezīmēta kartē.

Ir aizturēts arī kapteiņa pirmais palīgs Čiro Ambrozio, kuram izvirzītas apsūdzības par cilvēku nogalināšanu un kuģa pamešanu pirms evakuācijas pabeigšanas.

Avārijas brīdī uz kuģa bija vairāk nekā 4200 cilvēku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu