Kruīza kuģa avārija radījusi miljardu latu lielus zaudējumus

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kuģniecības kompānijas «Costa Crociere» Itālijas piekrastē notikušās kruīzu kuģa «Costa Concordia» avārijas radītie zaudējumi lēšami ap 1,5 miljardiem eiro (1,05 miljardiem latu), pirmdien vēstīja Itālijas mediji.

Kuģa vērtība sasniedz 500 miljonus eiro (351,4 miljonus latu). Turklāt kompānijai būs jāmaksā dažādas kompensācijas pasažieriem, kas kopumā var sasniegt miljardu eiro (702 miljonus latu). Kompensācija pienākas katram no 4234 cilvēkiem, kas avārijas brīdī atradās uz kuģa.

Tiek pieļauta arī iespēja, ka cietušie vērsīsies tiesā un pieprasīs papildu kompensācijas.

Pašlaik kuģis tiek apsargāts no iespējamiem laupītājiem, jo uz tā klāja atrodas materiālas vērtības. Vietējo varas iestāžu sniegtā informācija liecina, ka seifos kajītēs joprojām atrodas pasažieru nauda, dārglietas un dokumenti.

Jau vēstīts, ka Itālijas kuģniecības kompānijas «Costa Crociere» kuģis «Costa Concordia» piektdienas vakarā uzskrēja uz klints Tirēnu jūrā pie Džiljo salas Toskānas reģionā. Katastrofā gājuši bojā vismaz seši cilvēki.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu