Somālijas pirāti atbrīvo Gruzijas jūrniekus

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Somālijas pirāti ir atbrīvojuši 15 Gruzijas jūrniekus, kurus vairāk nekā gadu bija turējuši par ķīlniekiem Somālijas piekrastē, svētdien paziņoja Gruzijas amatpersonas.

Vēl nav zināms, kāds ir triju Turcijas jūrnieku liktenis, kuri tika sagūstīti kopā ar viņiem.

«Somālijas pirātu nolaupīto Gruzijas jūrnieku atbrīvošana ir veiksmīgi beigusies. Jūrnieki tiek bruņoti apsargāti uz kuģa, kuru kontrolē Gruzijas valdība,» paziņoja Gruzijas Jūras transporta aģentūra.

Pirāti 2010.gada septembrī Adenas līcī sagrāba kravas kuģi, kas brauca ar Maltas karogu un kura apkalpē bija 15 Gruzijas un trīs Turcijas pilsoņi.

Pirāti par šī kuģa atbrīvošanu pieprasīja deviņu miljonu ASV dolāru (4,9 miljonu latu) lielu izpirkumu. Gruzijas amatpersonas nepateica, vai izpirkums ir samaksāts un kā notikusi jūrnieku atbrīvošana.

Kuģis bija devies pēdējā braucienā uz Indiju, kur to bija paredzēts nodot metāllūžņos. Tas nebija apdrošināts un piederēja Grieķijas kompānijai, kas tagad ir likvidēta.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu