Metropolīts Aleksandrs: Pasaules galu nevar paredzēt

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Pēdējā laikā daudzkārt tikuši izsludināti konkrēti datumi, kad pienāks pasaules gals, taču neviens no cilvēkiem nevar zināt, kad tas notiks, intervijā saka Rīgas un visas Latvijas metropolīts Aleksandrs.

Viņš atzīst, ka pasaule mainās uz slikto pusi. «Tomēr, kad apustuļi Kristum pajautāja, kad būs pasaules gals, viņš atbildēja, ka ne to dienu, ne stundu neviens, pat eņģeļi, nezina, to zina tikai pats Dievs Tēvs, un tas ir viņa noslēpums. Gals var būt jebkurā sekundē, minūtē,» norāda metropolīts.

Viņš skaidro, ka Evaņģēlijā Kristus ir atstājis vairākas pazīmes, kas liecinās par pasaules galu, piemēram, ģimeņu izzušana, laulības vērtību pārkāpšana, mainīsies mīlestības jēdziens, uzsvaru liekot uz ķermenisko, nevis garīgo mīlestību.

Cilvēki tieksies pēc bagātības, slavas, varas, zudīs cieņa pret māti, tēvu un veciem cilvēkiem. Izzudīs tādi jēdzieni kā sirdsapziņa, gods, pieklājība, uzvedības normas, palielināsies noziegumu un negatīvu parādību skaits sabiedrībā. Tiks atļauts un pieņemts par normu tas, ko kādreiz nedrīkstēja, cilvēki nevairos labo, bet darīs tikai ļaunus darbus. Kad virsroku pār dabiskajiem gūs mākslīgie procesi. Abortos tiek nogalināti tūkstošiem bērnu, bet dzimst mākslīgie mēģeņu bērni. Kādi būs šie mākslīgie cilvēki? Daba nevarēs izturēt cilvēku pāridarījumus tai un atriebsies - mainīsies klimats, parādīsies aizvien vairāk jaunu un neārstējamu slimību, piebilda metropolīts.

«Kad grēks kļūst par dzīves normu visās jomās, Dievs sapratīs, ka tāda cilvēces eksistence ir bezjēdzīga. Tās ir pazīmes, ko Kristus ir norādījis kā zīmi pasaules galam visai cilvēcei. Taču katram personīgi pasaules gals var iestāties kuru katru brīdi, un tas cilvēkiem ir jāzina. Viss ir atkarīgs no cilvēku uzvedības - ja cilvēki dzīvos apzinīgi, saudzīgi, tad Dievs termiņu pagarinās, bet, ja nē, tad pasaules gala termiņš var būt pavisam īss, taču neviens no mums nevar zināt, kad tas notiks,» brīdināja metropolīts Aleksandrs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu