Atbrīvo savu pagalmu ar sniega pūtēju! (4)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pirmais sniegputenis latvieti parasti pārsteidz nesagatavotu. Ja aizputināta piemājas taciņa, izlīdzēties var ar parastu sniega lāpstu. Turklāt izkustēšanās svaigā gaisā nekad nenāk par ļaunu. Taču ko darīt, ja jānotīra vesels pagalms?

Jaudīgi, praktiski un viegli vadāmi – šie trīs vārdi raksturo Husqvarna piedāvātos sniega pūtējus. Iegādājoties sniega pūtēju, vispirms jānosaka tīrāmā teritorija. Mazākais modelis 5524T ir aprīkots ar 205 cm3 dzinēju un noderēs privātmāju pagalmiem un to piebraucamajiem ceļiem. Jaudīgākais sniega pūtējs 1130STE jau darbojas ar 342 cm3 dzinēju. To var izmantot dažādu plašu teritoriju attīrīšanai no sniega segas. 1130 STE darbības platums ir 76 cm. Tas ļauj uzveikt pat sevišķi lielas kupenas.

Sniega pūtējs darbojas ar divu līmeņu sistēmu: sniegs ar dzenskrūves palīdzību tiek nogādāts pūtējā. Pēc tam to izpūš laukā ventilators. Pirms izpūšanas sniegs tiek sadrupināts ar rotējošas ass palīdzību. Tas ļauj tīrīt pat sablīvētu un cieti sasalušu sniega kārtu. Sniega izpūšanas leņķis un virziens ir regulējami, izmantojot sviru uz vadības paneļa.

Lai nodrošinātu labu manevrēšanas spēju, ierīce ir aprīkota ar diferenciāļa bloķētāju, turklāt piedziņas ātrums ir maināms. Visu pūtēju komplektācijā ietilpst izturīgi riteņi ar apvidus protektoru. Šīs riepas ļauj strādāt uz dažādām virsmām, pat ja zem sniega ir ledus kārta. Kā papildu aksesuārs ir pieejamas riteņu ķēdes.

Auksts laiks daudzus attur no āra darbiem, jo roku salšana labākajā gadījumā beidzas ar iesnām. Sniega pūtēji (izņemot 5524T) ir aprīkoti ar apsildāmajiem rokturiem. Turklāt tiem visiem ir halogēns lukturis, kas ļauj strādāt gan rīta agrumā, gan ziemas pēcpusdienas krēslā.

Sniega pūtējs ne tikai krietni ietaupa laiku un pūles, bet arī saudzē muguru. Strādājot ar to, būs mazāks risks saaukstēties, jo piepūle būs krietni mazāka, nekā darbojoties ar sniega lāpstu. Bet ko iesākt ar veco lāpstu? Uzdāviniet to savam kaimiņam!

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu