Par draudēšanu Antonova tēvam sāk kriminālprocesu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Policija sākusi kriminālprocesu saistībā ar incidentu Rīgas lidostā starp «Latvijas Krājbankas» bijušā īpašnieka Vladimira Antonova tēvu Aleksandru Antonovu un čečenu izcelsmes uzņēmējiem Arbi Indorbajevu un Bislanu Abdulmuslimovu.

Apgalvo, ka izteikti nāves draudi

A.Antovovs 19.decembrī vērsās policijā ar iesniegumu, apgalvojot, ka Indorbajevs viņam izteicis nāves draudus. Citi avoti gan vēsta, ka lidostas VIP zālē uzbrukts tieši Indorbajevam.

Policijas preses pārstāve Sintija Virse sacīja, ka Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldē kriminālprocess sākts, lai noskaidrotu iesniegumā minētos faktus.

Process sākts par draudiem izdarīt slepkavību

Kriminālprocess ir sākts pēc Krimināllikuma 132.panta - par draudiem izdarīt slepkavību vai nodarīt smagu miesas bojājumu, ja ir bijis pamats baidīties, ka šie draudi var tikt izpildīti. Minētais likuma pants vainīgo personu paredz sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar arestu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu līdz 20 minimālajām mēnešalgām.

Vairākas versijas

Portāls «kompromat.lv» ziņo, ka 14.decembrī lidostā kopā ar A.Antonovu bijis arī Abdulmuslimovs. Kad Indorbajevs pienācis pie A.Antonova, ko savulaik pazinis, Abdulmuslimovs pavaicājis, vai viņam ir kādas problēmas. Sākusies vārdu pārmaiņa, kuras laikā Abdulmuslimova apsargi metušies virsū Indorbajevam un sākuši viņu sist. Viņš sācis kliegt, un pieskrējuši Indorbajeva apsargi. Tad arī konflikts pārtraukts.

Savukārt portāls «Puaro.lv» atstāsta A.Antonova versiju, kuru viņš sniedzis iesniegumā likumsargiem. Pēc A.Antonova klāstītā, brīdī, kad A.Antonovs kopā ar pavadītājiem gaidījis izlidošanu, lidostas apsardzes darbinieka pavadībā VIP zālē ienācis Indorbajevs un krievu valodā teicis baņķierim aptuveni šādus vārdus: «Maskavā mums nav izdevies tevi nogalināt, raidījām piecas lodes, bet tu izdzīvoji. Bet tev ir jāzina, ka mēs tevi nogalināsim šeit, Rīgā. Vai tu redzēji, kā Čečenijā cilvēkus spridzina? Tā būs arī ar tevi!»

Prokuratūra pagaidām neiesaistīsies

Ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers Latvijas Neatkarīgās televīzijas raidījumā «900 sekundes» teica, ka prokuratūrai pašlaik nav iemesla iesaistīties šajā lietā. Lai iestātos kriminālatbildība un tiesībsargājošām iestādēm būtu iemesls iejaukties, vienas personas izteiktiem draudiem citai personai jābūt reāliem, skaidroja ģenerālprokurors. Strīda karstumā var pateikt jebko, bet tas vēl nenozīmē, ka tiešām pastāv nāves draudi, skaidroja Kalnmeiers.

Portāla «db.lv» krievu versija 2009.gada oktobrī vēstīja, ka «Latvijas Krājbanka» kopā ar Indorbajevu Ukrainā bija iecerējusi nodarboties ar patēriņu kredītu izsniegšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu