Ziemeļkorejas jaunais līderis «vērtīgāks» par iedzīvotāju dzīvībām

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ziemeļkorejas valdība Jaunajā gadā aicinājusi tautu aizstāvēt savu jauno līderi Kimu Čenunu «kaut vai par dzīvības cenu».

«Visai armijai, visai partijai un visai tautai jākļūst par dzīvu cietoksni, dzīvu vairogu, lai līdz nāvei aizstāvētu Kimu Čenunu,» teikts valdības izplatītajā aicinājumā.

Ziemeļkorejas tauta arī aicināta «slavināt atnākušo 2012.gadu, kas ievadīs labklājības laikmetu», savukārt valdošās Korejas Darba partijas biedri mudināti «neatlaidīgi īstenot dzīvē partijas lauksaimniecības politiku», cīnoties pret ieilgušo pārtikas trūkumu valstī.

Saskaņā ar ANO aplēsēm 2012.gadā no pārtikas palīdzības būs atkarīgi vismaz trīs miljoni trūcīgās komunistiskās valsts iedzīvotāju.

Pēc ilggadējā valsts līdera Kima Čenira nāves viņa dēls Kims Čenuns jau pasludināts par viņa «dižo pēcteci». Ceturtdien viņš oficiāli iecelts par Ziemeļkorejas valsts jauno augstāko līderi un Korejas Darba partijas vadītāju, bet sestdien - arī par 1,2 miljonus cilvēku lielās armijas virspavēlnieku.

Jaunā gada pirmajā dienā viņš jau apciemojis Ziemeļkorejas armijas tanku divīziju.

Kimam Čenunam vēl nav pat 30 gadi, un tiek uzskatīts, ka viņa politiskā pieredze ir visai niecīga, tādēļ analītiķi domā, ka tuvākajā laikā valstī pārvaldīs Kima Čenira tuvākie līdzgaitnieki, tostarp pieredzējušākie radinieki un ietekmīgākie armijas ģenerāļi, kas centīsies saglabāt savu ietekmi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu