"Herbalife": uzlabot veselību vai palikt bez naudas un atkarīgam uz visu mūžu? (185)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Īsumā atgādināsim. Elīna meklēja darbu un atrada vilinošu sludinājumu. Solīts darbs birojā ar iespēju nopelnīt vismaz tūkstoti latu. Izrādījās – jāizplata "Herbalife" uztura bagātinātāji, sākumā preparātus nopērkot un izmēģinot uz savas ādas. Solītās peļņas vietā Elīna iedzīvojās spēku izsīkumā.

Vai tiešām šis komplekts ir tik nekaitīgs? Viena no Elīnas nopirktajām bundžām Pārtikas un veterinārajam dienestam vieš aizdomas. Produkts nav reģistrēts un tiek tirgots kā parasta pārtika.

Arī pabrīdināt par nevēlamām blakusparādībām konsultants visbiežāk piemirst. Uz etiķetes brīdinājums gan ir, bet tik sīkiem burtiem, pašā bundžas apakšā, ka retais iedomātos to tur meklēt.

Skeptiski ir arī dietologi, mudinot atcerēties – ja kaut kas der visam, tas neder nekam.

Dietoloģe Lolita Neimane norāda: ja kaut kas līdz pret visām kaitēm, tad jāsāk šaubīties, vai tas tā ir.

Izplatītāji gan noliedz, ka produktā iespējams atrast ko tādu, kam tur nevajadzētu būt!

Spānijā bija divi gadījumi, kad tika hospitalizēti pacienti ar aknu bojājumiem. Cilvēki bija lietojuši "Herbalife" produkciju, bet aizdomas īsti neizdevās pierādīt. Čehijā veiktā pētījumā tika atrasti hormoni sporta uztura produktos.

Lai noskaidrotu, kas tad īsti slēpjas krāsainajos pulveros, ir jāveic analīzes, diemžēl to Latvijā nedara – pārāk dārgi. Tomēr, ja nolemjat izmēģināt kādu no šiem produktiem, Lolita Neimane iesaka vispirms konsultēties ar ģimenes ārstu.

Komentāri (185)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu