No marta Rīgā tramvajos būs jākompostrē biļetes (57)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Konduktoru trūkuma dēļ Rīgas satiksme tramvajos tos nomainīs pret elektroniskiem kompostrētājiem. Informāciju par to izmaksām uzņēmums pagaidām neatklāj. Jau no 1.marta pasažieriem braukšanai Rīgas tramvajos būs tirdzniecības vietās jāiegādājas braukšanas biļetes un jākompostrē tās elektroniskajos kompostrētājos.

Tramvaju biļetēm būs atšķirīgs dizains.

Rīgas satiksme iegādājusies elektroniskos kompostrētājus, ar kuriem līdz mēneša beigām aprīkos 252 tramvaju vagonus. Katrā no tiem būs trīs dzeltenas krāsas kastītes, kas, ieliekot iepriekš iegādātu biļeti, uzdrukās vagona numuru, datumu un laiku.

"Neskatoties uz to, ka mēs esam izmantojuši dažādas darbinieku meklēšanas metodes, konduktoru trūkums kļūst arvien aktuālāks. Tradicionālās darbinieku piesaistīšanas metodes – algas palielināšana, sociālās garantijas, dažādi bonusi, pabalsti un citas – diemžēl nav devušas rezultātus. Problēma saasinās, tāpēc tas būtiski ietekmē strādājošo darba apstākļus, radot stresu un papildu slodzi, kā arī pasažieru neapmierinātību," Neatkarīgajai skaidro Rīgas satiksmes preses sekretārs Oskars Fīrmanis. Tiem konduktoriem, kas līdz šim strādāja tramvajos, uzņēmums piedāvā divus variantus – saglabāt esošo amatu autobusos vai trolejbusos vai arī veikt kontroliera pienākumus.

"Biļetes būs iespējams iegādāties Rīgas satiksmes biļešu kasēs, galastacijās un preses tirdzniecības vietās. Šobrīd ir izsludināts konkurss par biļešu tirdzniecības vietām. Savukārt tie, kas būs aizmirsuši iegādāties biļeti, to varēs izdarīt pie tramvaja vadītāja pirmajā vagonā," informē uzņēmuma pārstāvis.

Trolejbusos un autobusos kompostierus nav plānots uzstādīt, savukārt kompostrētāji tramvajos būs līdz elektroniskās biļetes ieviešanai.

"Līdz ar kompostrētāju sistēmas ieviešanu tramvajos pastiprināsies arī kontrole. Pašreiz Rīgas satiksmes kontroles dienestam palīdz arī Rīgas domes Satiksmes departamenta kontroles darbinieki, kā arī ir sadarbība ar Rīgas pilsētas pašvaldības policiju," norāda O. Fīrmanis.

Rīgas satiksme ar šīs sistēmas ieviešanu cer ietaupīt apmēram 970 000 latu gadā. Līdz nākamā gada nogalei uzņēmums iecerējis ieviest elektronisko biļeti. Sistēmas ieviešana varētu izmaksāt 13 līdz 14 miljonus latu.

Kompostrētāji ieviesti "Rīgas satiksmes" budžeta ietvaros. To iegāde un uzstādīšana izmaksājusi 365 000 latu. Plānots, ka minētā summa atmaksāsies šā gada laikā. "Ja nebūtu "zaķu", kompostieri atmaksātos triju mēnešu laikā," aģentūrai LETA norādīja uzņēmuma komercdirektors Igors Žagars.

Komentāri (57)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu