Ceļu policisti pret daiļavām vienmēr ir toleranti (14)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Zivtiņš sievietēm ziedus gatavs dāvināt no rīta līdz vakaram. Krievijā Sieviešu dienā par nelieliem satiksmes noteikumu pārkāpumiem soda talonu vietā sievietēm policisti dāvināja ziedus. Latvijas Ceļu policijas priekšnieks Edmunds Zivtiņš teic, ka vakar mūsu likumsargi pret daiļā dzimuma pārstāvēm izturējušies kā vienmēr — ļoti toleranti.

Rupjus pārkāpumus novārtā neatstāja

Krievijas Iekšlietu ministrijas vietnieks Aleksandrs Čekaļins paziņojis, ka skaistajos pavasara svētkos daiļā dzimuma pārstāves netika sodītas par mazsvarīgiem Ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem. Soda talonu vietā sievietēm dāvināti ziedi.

Zivtiņš skaidro, ka viņam mūsu ceļu policistiem nav nekādas īpašas pavēles jādod — viņi allaž bijuši džentlmeņi attiecībā pret sievietēm. "Arī vakar tika ievērotas visas prasības, kas ir attiecībās starp vīrieti un sievieti. Tātad ceļu policisti bija toleranti pret dāmām, bet nekādā gadījumā netika atstāti novārtā rupji Ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumi," stāsta Zivtiņš. "Es labprāt visām sievietēm katru dienu dāvātu ziedus — gan no rīta, gan vakarā, gan pusdienās, bet paši saprotat..."

Pieauga bīstamība

Producente Žaklīna Cinovska pauž, ka to tikai Krievijā varētu izdomāt: "Tas ir ļoti riskanti. Satiksmes noteikumi taču nav domāti policistiem vai mums, bet satiksmes drošībai. Tas tikai nozīmē, ka sievietes vakar brauca brīvāk un pieauga bīstamība. Drīzāk policisti varēja apturēt katru desmito mašīnu un dāvināt puķes." Viņa pati 8. martu neizjūt kā svētkus. Tiesa gan, šajā dienā Žaklīnas tālrunis bijis pilns ar apsveikuma īsziņām, arī portālā "draugiem.lv" saņemti daudzi sveicieni. "Ja jau Saeimas 100 galvas nolēmušas, ka nav svētki, tad man tādu nav," — tā Žaklīna.

"Tas noteikti ir absurds un nav taisnība! Vai tas nav kāds joks?" brīnās dziedātāja Elizabete Zagorska, uzklausot Krievijas iekšlietu ministra vietnieka paziņojumu. "Nevajag svētkus jaukt ar nopietnām lietām, kas saistās ar ceļu satiksmi un cilvēku dzīvību. Taču, ja runājam par svētkiem — jo vairāk tādu ir, jo dzīve ir krāsaināka." Dziedātāja uzskata, ka nesvinēt svētkus mūsu aizspriedumu vai likumu dēļ ir dīvaini. "Man zvanīja no Itālijas un apsveica 8. martā. Viņi vakar svinēja šos svētkus," atklāj Zagorska.

Nedrīkst izmantot ļaunprātīgi

Psiholoģe Anita Kanele atzīst, ka, dzirdot šo ziņu, viņai ir duālas izjūtas. Kā autovadītājai, kura sodīta ārkārtīgi reti un galvenokārt par pārgalvīgu braukšanu, Kanelei patīk šī ideja. "Tas gan ir tikai tad, ja runa ir par ātruma pārsniegšanu vietā, kur nav citu mašīnu un nav gājēju pārejas. Tādos gadījumos ir patīkami, ja soda vietā saņem ziedus. Taču tajā pašā laikā, ja satiksmes noteikumi tiek pārkāpti tikai tāpēc, ka ir Sieviešu diena, nedomāju, ka ziedi šādā situācijā būtu pareizākais soda veids. Nedrīkst, piemēram, pamest mašīnu neatļautā vietā vai nepalaist cilvēkus pie gājēju pārejas. Jāpadomā arī par citiem," — tā Kanele.

Komentāri (14)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu