Sarkanajam Krustam atņems sabiedriskā labuma organizācijas statusu (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sabiedriskā labuma komisija šodien nolēmusi ierosināt atņemt sabiedriskā labuma statusu Latvijas Sarkanajam Krustam (LSK).

Finanšu ministrijas preses sekretāre Baiba Melnace informēja, ka komisija iepriekš izteica brīdinājumu par nenomaksātiem nodokļiem, tomēr biedrība pārkāpumus nebija novērsusi.

LSK prezidents Valdis Nagobads uzsvēra, ka FM lēmums apgrūtinās LSK darbu, jo ziedotāji nevarēs saņemt iedzīvotāju ienākumu nodokļa atlaidi ziedojumiem.

Nagobads atzina, ka LSK nav laikus nomaksājis nodokļus, un pieļāva iespēju vērsties FM un runāt par iespējām nenoņemt sabiedriskā labuma statusu LSK.

Šodien sēdē Sabiedriskā labuma komisija atbalstījusi sabiedriskā labuma statusa piešķiršanu Latvijas Burāšanas mācību asociācijai. Šogad Sabiedriskā labuma komisija atzinumu par šī statusa piešķiršanu sniegusi 17 organizācijām.

Pamatojoties uz sabiedriskā labuma statusu, nevalstiskās organizācijas var piesaistīt ziedotājus, kuri ir tiesīgi izmantot likumā "Par uzņēmumu ienākuma nodokli" noteiktās nodokļu atlaides 85% apjomā no ziedotajām summām.

Kopumā šodien sēdēs darba kārtībā izskatīšanai bija iekļauti trīs organizāciju iesniegumi par sabiedriskā labuma statusa piešķiršanu, bet no tiem komisijas atbalstu saņēma tikai viens. Divu organizāciju - biedrības "Riteņbraukšanas biedrība "Alfa Cycling Team"" un nodibinājuma "Liepājas atklātais sabiedriskais fonds "Liepājas teātris"'''' - iesniegumu izskatīšanu komisija atlika, jo nepieciešama papildu informācija.

Sēdē skatīts pirmais sabiedriskā labuma organizācijas pārskats par 2006.gadu, ko iesniedza biedrība "Jelgavas pilsētas pauerliftinga sporta klubs "Apolons"". Pēc Sabiedriskā labuma organizāciju likuma sabiedriskā labuma organizācijai ir pienākums katru gadu ne vēlāk kā līdz 31.martam iesniegt FM savas iepriekšējā gada darbības pārskatu, kam jāpievieno gada pārskats un attiecīgās nodokļu administrācijas izziņa par nodokļu samaksu.

Komisija aicina sabiedriskās organizācijas pārskatus par 2006.gadu iesniegt laikus. Pērn komisija lēma par statusa atņemšanu vairākām organizācijām, jo netika iesniegti pārskati.

Katras sēdes darba kārtība un sabiedriskā labuma statusu saņēmušo organizāciju saraksts tiek ievietots Finanšu ministrijas mājaslapā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu