Valsts prezidente aicina samierināties ar Abrenes zaudējumu (121)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pirmo reizi savas prezidentūras laikā Vaira Vīķe-Freiberga piedalīsies Saeimas diskusijā par Latvijas - Krievijas robežlīgumu. Nenoliedzot, ka Latvijas – Krievijas robežu jautājums ir strīdīgs, prezidente uzrunās parlamentu un mudinās atbalstīt premjera plānu.

"Manā izvērtējumā šāda cenšanās par Abreni cīnīties nozīmētu, ka mums ir jābūt gataviem militāram konfliktam ar Krieviju. Es neredzu absolūti nekādu citu veidu, kā mēs šo cīņu varētu izvirzīt jebkādā citā plāksnē," šorīt raidījumā "900 sekundes" atzina prezidente.

"Tas ir strīdīgs un sāpīgs jautājums. Ir pilnīgi saprotams, ka Latvija kaut ko ir zaudējusi, taču ir jāsamierinās, ka zināmas teritorijas pēc kara nav iespējams atgūt," teica Vaira Vīķe-Freiberga.

Vīķe-Freiberga uzsvēra, ka 16 gadus pēc neatkarības atjaunošanas būtu ļoti vēlams nokārtot robežattiecības ar Krieviju.

Prezidente pauda cerību, ka šā jautājuma atrisināšana varētu uzlabot situāciju uz robežas, kā arī atvieglotu tranzīta plūsmas, būtu solis abu valstu attiecību normalizēšanā.

"Mūsu interesēs būtu pieņemt šo skumjo faktu, jo ilgtermiņā tas būtu Latvijas interesēs," norādīja prezidente.

Komentāri (121)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu