Jauna krūšu galu mode – vai nu milzīgi, vai nav vispār (29)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rietumos šogad valda divas modes tendences — vai nu milzīgi, izspiedušies krūšu gali, vai to pilnīga neesamība. Abi šie efekti panākami ar plastisko operāciju.

Striptīzdejotāju mode

Rietumos par modes tendenci kļuvusi kāda dīvaina plastiskā operācija — krūšu galu likvidēšana. Tiesa, šī operācija netiek izdarīta pārāk bieži, un tomēr — gribētāju uz to netrūkstot. Lai gan Amerikas lielāko plastisko klīniku ķirurgi uzsver, ka šādas operācijas neviens normāls ārsts neveicot, striptīzdejotāju pieredze liecina par pretējo. Kaut gan šāda ķirurģiska iejaukšanās, protams, nekādus veselības uzlabojumus nesniegs un liegs sievietei spējas pildīt mātes funkcijas. Turklāt pēc tās iespējami arī sarežģījumi. Parasti šādas operācijas veic fanātiskas modes pakaļskrējējas vai sievietes, kuru mīļākie vai vīri uzskata, ka krūšu galu neesamība ir priekšrocība... Bet visbiežāk — striptīzdejotājas.

Dažos ASV štatos eksotisko deju izpildītājām atļauts priekšnesuma laikā atkailināt krūtis, taču nekādā gadījumā krūšu galus. Kā jau tas redzēts daudzās Holivudas filmās, lai nepārkāptu likumu, krūšu gali tiek aizsegti ar mirdzošām uzlīmēm zvaigžņu formā. Bet, uzstājoties ar amputētiem krūšu galiem, striptīzdejotājas ar vienu šāvienu nošauj divus zaķus — gan pārsteidz skatītājus, gan nepārkāpj likumu. Iedomājieties tāda striptīzšova noslēgumu: dejotāja no krūtīm norauj mirdzošās uzlīmes, skatītāji ir šokā, policists stiepjas pēc svilpes, lai apstādinātu noziegumu pret tikumību un morāli, bet dejotājai krūšu galu nemaz nav!

Lai likvidētu krūšu galus, tiek veikta tieši tāda pati operācija, kā likvidējot piena dziedzerus. Pēc tam krūti kosmetoloģiski pielabo, atjaunojot tai apaļīgu formu. Ar to arī viss beidzas. Bet šis, tā sakot, ir tikai cienītājiem domāts triks.

Cauri apģērbam izspiedušies krūšu gali

Vēl daudz izplatītāka Rietumos ir kļuvusi krūšu galu popularizēšana. Sieviešu krūšu modē pats stilīgākais gājiens patlaban ir cauri apģērbam izspiedušies lieli un cieti krūšu gali. Pēc kulta seriāla "Sekss un lielpilsēta" parādīšanās televīzijas ekrānos daudzas amerikānietes bija kā uzburtas uz skaistās četrotnes ieviesto modi — pat no visbiezākā kamzoļa jārēgojas krūšu galiem. Kādā veidā to panākt? Principā — nekādā. Tāpēc veikli biznesmeņi ātri izdomāja, kā nopelnīt naudu, un saražoja lateksa krūšu galus, kas bija ērti piestiprināmi pie īstajām krūtīm. Ar šo paņēmienu joprojām aizrāvušās desmitiem tūkstošu amerikāņu sieviešu.

Bet ko dara tās, kuras var atļauties ko labāku, nevis tikai gumijas uzpariktes? Protams, izvēlas plastisko operāciju, kas esot samērā vienkārša un viegli panesama. Izmantojot vietējo narkozi, sievietei zem krūšu gala tiek ievietota elastīga kapsula no īpaša materiāla, kas rada iespaidu, ka krūšu gali vienmēr ir saspringti. Pēc tam ar smalkas kosmētiskās ķirurģijas palīdzību ķirurgs izmaina krūšu galu reljefu, izveidojot palielas krunciņas, tādas kā žāvētām melnajām plūmēm...

Cits veids, kā krūšu galus padarīt vienmēr cietus, ir speciālas uzlīmes. Tās centrā ir caurums, caur kuru jāizvelk krūšu gals. Caurums saspiež krūtsgalu, tā mainot asinsriti un uzbudinot krūšu galu. Skaidrs gan, ka regulāri nēsāt šādas uzlīmes var būt kaitīgi veselībai, jo tiek traucēta asinsrite.

Zvaigžņu triki

Visticamāk, atteikšanās no krūšu galiem nepārvērtīsies vispasaules modes apsēstībā. Visdrīzāk, šī metode tiks ierakstīta vēsturē kā kārtējais eksperiments ar sievietes ķermeni. Savukārt milzīgo krūšu galu mode, visticamāk, pāršalks ne tikai Ameriku, bet arī Eiropu un varbūt atceļos arī uz Latviju. Ar izspīlētiem krūšu galiem sievietes demonstrē savu seksuālo enerģiju un mūžīgu gatavību seksam. Jo seksologi taču saista saspringtus krūšu galus ar seksualitāti. Turklāt izspiedušies krūšu gali ir loģisks iznākums modei, kas diktē atteikšanos no krūštura. Un loģiski, ka šo modi vispirms demonstrē pasaules pirmās klases sekssimboli, neatkarīgi no viņu ādas krāsas un vecuma: Vūpija Goldberga un Nikola Kidmena, Džesika Lanža un Naomi Kempbela. Bet priekšgalā visām, protams, Šārona Stouna. Vai arī kinozvaigznes veic operācijas?

Daļa tiešām tās jau veikusi. Bet otrai daļai ir savas metodes, kā krūšu galus padarīt cietus bez ķirurģiskas iejaukšanās. Nu, vismaz uz neilgu laiku — kamēr šīs zvaigznes tiek nofotografētas vai uzfilmētas ziņām. Pašu vienkāršāko paņēmienu jau pirms vairākiem desmitiem gadu izdomājušas pirmās striptīzdejotājas — pirms uzstāšanās viņas ap krūšu galiem salika ledu. Un kuram gan zināms, vai krūšu gali piebrieduši no uzbudinājuma vai aukstuma?

Krūšu kults atkarīgs no nacionālās piederības

Kādus krūšu galus — saspringtus vai parastus — uzskatīt par īpaši skaistiem, tas ielikts nacionālajā izpratnē par sievietes skaistumu. Eiropeiskā kultūra par pievilcīgāku atzīst nelielu, mazliet ievilktu krūšu galu. Citi uzskati ir flāmiem, kuri izglītojušies, lūkojoties uz kuplajām Rubensa tipa sievietēm. Daļēji arī spāņi: 16. gadsimtā viņi pielūdza apjomīgas krūtis ar lieliem krūšu galiem, jo tieši tādas bija viņu toreizējai karalienei. Un tas, tā teikt, dziļi iesēdies viņu kvēlajās un dedzīgajās dvēselēs. Tāpat simpātijas pret krūtīm ar lieliem krūšu galiem izjūt daudzas Āfrikas un Indijas tautas, kuru reliģijās valda izteikts mātes kults.

Mūsdienu stilisti (modelētāji, fotomākslinieki) priekšroku dodot nelielam, smailam galiņam — pat tad, ja modeles krūtis ir diezgan apjomīgas. Kaut gan pagājušajā gadā Ivs Senlorāns pārsteidza kolēģus un sava talanta pielūdzējus ar jaunu sieviešu vakartērpu kolekciju. Tērpu augšdaļa bija pagatavota no kalta misiņa atkailinātu krūšu formā ar visiem anatomiskajiem smalkumiem, pat ar milzīgu zīdītājas krūts galiņu. Arī lieliem modes māksliniekiem ir savas dīvainības, tiesa, līdz krūšu galu amputācijai viņi vēl nav nonākuši.

Komentāri (29)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu