Kažoku triumfs (6)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šosezon patiešām var atrast kažoku pēc sirds patikas, jo mode piedāvā neskaitāmas variācijas, kā likt apkārtējiem kļūt zaļiem no skaudības, bet jums kļūt par Rīgas vai Talsu karalieni.

Kažokādas piedzīvo savu slavas stundu, ienākot apģērbā gan kā pamatmateriāls, gan daudzveidīgās kombinācijās ar citām audumu faktūrām, kā arī aksesuāros — somās, šallītēs, zābakos un pat pulksteņa siksniņas vietā. Viss kļuvis pūkains!

Kažoks spilgts balons

Viena no aktuālajām tendencēm ir apjomīgi kažoki. Tā viens no pašreiz skaļākajiem modes olimpa duetiem "Viktor & Rolf" piedāvā valkāt zaļgani sirmas nokrāsas kažoku, kurš oriģināli papildināts ar dekoratīvām, savilktām kažoka piedurknēm un viduklī sasiets ar metāliska spīduma lenti. Rezultāts — šā kažoka attēls apceļojis visu iespējamo modes žurnālu lappuses, un, to apbrīnojot, sirds sitas straujāk.

Jāpiebilst, ka kažoki kļuvuši krāsaināki un pat raibi — modes nama "Versace" skatē pa mēli defilē modele elektrozilā kažokā, "Gucci" — pusnakts melnā, "Emanuel Ungaro" — pat fuksijas krāsas kažokā. Protams, aktuāla ir arī klasika — melni un šosezon jo īpaši balti kažoki.

Leopards uz mēles

Savu atgriešanos no astoņdesmitajiem piedzīvojuši arī "leoparda plankumi", kas strauji iekarojuši vietu apģērbā un aksesuāros. Leoparda raksts ienācis arī kažokos, sevišķi eleganti un provokatīvi vienlaikus izskatās šāds "plēsīgs" puskažociņš jeb šosezon aktuālās kažokjaciņas. Tā vien liekas, ka, mainoties mūsu dzīves ritmam, mainās arī kažoka garums, jo kādreiz tik populāros līdz zemei garos kažokus strauji nomaina kažokādas jaciņas līdz viduklim vai mazliet tam pāri, turklāt tā nekavē ikdienas ašo soli un izskatās gan sportiski pie džinsiem, seksīgi pie šauriem pusceļa svārkiem, gan eleganti pie vakara gaisīgās kokteiļkleitiņas. Šādas kažoka jaciņas jau manītas teju visām saviesīgo "pārtiju" dīvām — Šāronai Stounai, Bejonsai Noulsai, Sofijai Dālai un allaž gaumīgi ģērbtajai supermodelei Keitai Mosai.

Suni mugurā nevilkšu

Kamēr vienas slavenības metas kažokādu apskāvienos un drosmīgi defilē pa sarkano paklāju, tikmēr citas kaismīgi metas protestēt pret šo "barbarisko" padarīšanu. Holivudas aktrise Šarlīze Terona apgalvo — ja jau viņa nevalkā savu suni, tad arī citu zvēriņu kažociņu mugurā nevilks. Blondā sirēna Pamela Andersone sper vēl drosmīgāku soli (varbūt jau pierastu) un zvēriņu vārdā izģērbjas, apgalvojot, ka labāk paliks plika (nav jau grūti, dzīvojot Kalifornijā), nekā valkās kažokādas. Arī britu modes dizainere Stella Makartnija strikti iestājas pret kažokādu un pat jebkādas dabīgās ādas izmantošanu savos darinājumos. Joprojām ik pa laikam tiek izjaukta kāda kažokādas "mīloša" dizainera skate, jo vienā acumirklī nez no kurienes uz mēles parādās brēcoši fanātiķi ar dzīvnieku aizstāvju organizācijas PETA plakātiem rokās, pavēstot, ka kažokādas taču ir mirušas! To visu mēs jau zinām, tā teikt, šķēpi šajā kaujā tiek lauzti jau sen, un nekas neliecina, ka tuvākajā laikā kaut kas varētu mainīties. Un kāpēc gan, ja franču kinodīva un ikona Katrīna Denēva ne mirkli nekautrējas atklāti paziņot, ka nekad nav valkājusi mākslīgo kažokādu un nekad arī to nedarīs! Un vēl pavīpsnā par PETA "izlēcieniem", iesakot organizācijas pārstāvjiem pievērsties "kādām aktuālākām pasaules problēmām".

Tikmēr savos platuma grādos gaidām, kad slapjdraņķi nomainīs sniedziņš, lai taču beidzot varētu uzvilkt modes sezonas naglu — kažoku.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu