Stambulā ar putnu gripu inficējies, iespējams, 21 cilvēks

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Stambulā un tās apkārtnē slimnīcā ievietots 21 cilvēks sakarā ar aizdomām, ka viņi varētu būt inficējušies ar putnu gripu, pirmdien ziņo laikraksti, paužot bažas, ka šī nāvējošā slimība ir izplatījusies Turcijas lielākajā tirdzniecības centrā, kurā dzīvo 12 miljoni cilvēku.

Veselības aizsardzības dienests cer saņemt šos 21 cilvēka pārbaužu rezultātus pirmdien, raksta avīze "Milliyet".

Kā izteicās Stambulas provinces veselības aizsardzības dienesta direktors Mehmets Bakars, sākotnējās pārbaudes, kas tika veiktas diviem kādā Stambulas rajona ciemā bojāgājušiem cāļiem, liecina, ka tie bija inficēti ar putnu gripas vīrusu. Trešā pārbaude vēl tiek veikta, lai noteiktu galīgo diagnozi.

"21 cilvēks ievietots slimnīcā novērošanai sakarā ar aizdomām par iespējamo inficēšanos ar putnu gripu. No viņiem paņemtas analīzes un nosūtītas uz laboratoriju izmeklēšanai," laikrakstam "Star" teica Bakars.

Pagājušajā nedēļā Turcijas austrumos tika konstatēta pirmā cilvēku inficēšanās no slimiem putniem ārpus Ķīnas robežām. Šajā reģionā nomira trīs vienas ģimenes locekļi pēc inficēšanās ar H5N1 vīrusu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu