Daugavā manīts naftas produktu plankumiem līdzīgs piesārņojums (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Lejpus Krāslavas Daugavā vairākās vietās manīts naftas produktu plankumiem līdzīgs piesārņojums, informēja Daugavpils reģionālas vides pārvaldes direktore Dace Tabūne-Zučika.

Par upē pamanīto piesārņojumu vides dienestu informējušas divas personas neatkarīgi viena no otras. Piesārņojums Daugavā vairākās vietās vairāku desmitu kilometru garumā lejpus Krāslavas līdz Daugavpils novada Naujenes pagastam manīts gan naftas produktiem līdzīgu plankumu veidā, gan plēvītes veidā upes krastos.

Patlaban uz norādītajām vietām ir izbraukuši operatīvo dienestu darbinieki, tiek veikta vietu apskate, noņemtas analīzes un vērtēta situācija. Aktivitātēs iesaistījušies gan vides dienesta, gan arī Jūras un iekšējo ūdeņu pārvaldes un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta darbinieki.

Par notikušo informētas arī vietējo pašvaldību atbildīgās personas.

Plašāka informācija par piesārņojuma veidu un iespējamajiem tā radītājiem varētu kļūt zināma ne agrāk kā pēc vairākām stundām.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu