Auto ziņas testē: Kia Venga (10)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

LNT Auto ziņas vērtē jauno Kia mazās klases minivenu Venga, kura vārds tulkojumā no spāņu valodas nozīmē "uz priekšu" vai "aiziet!".

Čehijā ražotā Kia Venga ir mazās klases MPV, kura salonā ir vairāk vietas, nekā izskatās no ārpuses, turklāt, sēžot pie stūres, nav sajūtas, ka atrodies minivenā, un arī piekares komforts ir teicams. Pienācīgu komfortu Venga nodrošinās tikai tad, ja nepārspīlēsiet ar riteņu izmēriem. Ar 17 collu riteņiem TX komplektācijā Venga jau izskatās kā tūnēta. Izvēloties mazā Kia komplektāciju, jābūt piesardzīgiem, jo automašīna nav no lētākajām. Auto ziņu testētais auto ar 1,6 litru motoru un modernajā dizainā neiederīgu un darbībā neekonomisku 4 pakāpju automātu maksā ap 20 000 eiro. Tas ir pārāk daudz Nissan Note sāncensim, tāpēc labāk izvēlēties 1,4 litru motoru ar manuālo kārbu, ko var uzskatīt par klasisku izvēli šādiem auto.

Kia Venga ir pārsteidzoši labi aprīkota, tomēr liekas, ka korejieši ir mazliet pāršāvuši pār strīpu. Kia Venga uzdevums ir nodrošināt pēc iespējas daudzpusīgāku lietojumu par iespējami mazu naudu. Var saprast tirgotāja vēlmi parādīt visu, kas Vengai ir, taču panorāmas lūkas un starta pogas te ir lieka greznība, jo Venga nav B klases Mercedes.

Toties salona ietilpība tiešām pārliecina no pirmā acu uzmetiena. Sēdekļi un bagāžnieka grīda ļaujas dažādām kombinācijām. Izskatās, ka nieka 4 metrus garajā auto bez pūlēm var ielikt arī divriteni. Salīdzinoši augsto cenu attaisno 7 gadu garantija, kādas nav nevienam auto šajā klasē.

Lai uzzinātu vairāk par izskatīgo korejieti, ko ražo Čehijā, skaties VIDEO.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu