Latvijas blondīņu parāde izpelnās lielu uzmanību ārvalstīs (89)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas blondīņu parāde izpelnījusies ievērojamu pasaules mediju uzmanību, atzīstot to par apskaužami lielisku veidu, kā uzmundrināt sevi un apkārtējos grūtās ekonomiskās krīzes laikā.

BBC korespondents Demiens Makginess, kurš apmeklēja blondīņu parādi, atzīst, ka "šis pasākums, iespējams, neatbilst visu priekšstatam par sieviešu emancipāciju, bet, ja tā mērķis bija iepriecināt ekonomiskās krīzes satrauktos latviešus, tad šī ideja pavisam noteikti bija efektīva".

Latvijas Blondīņu asociācijas prezidente Marika Ģederte BBC sacīja, ka ideja par šādu gājienu radusies ekonomiskās krīzes iespaidā. "Man bija tik ļoti apnicis katru dienu ieslēgt datoru un lasīt laikrakstus un lasīt tikai par problēmām. Mēs nolēmām izdarīt kaut ko jauku. Un es sev jautāju, ko es varu izdarīt savas valsts labā? Un šis ir tas, ko mēs izdarījām. Mēs esam ļoti lepnas, ka esam blondīnes," skaidroja Ģederte.

Nākamgad Rīga sola rīkot blondīņu karnevālu

Nākamajā gadā Blondīņu asociācija plāno rīkot vēl lielāku pasākumu - slavenajam Riodežaneiro karnevālam līdzīgu blondīņu karnevālu.

Vācijas aģentūras DPA Vecrīgā sastaptie tūristi pauda savu sajūsmu par blondīņu gājienu, nespējot pat noticēt, cik veiksmīgi izvēlējušies laiku Rīgas apmeklējumam. "Mēs neko nezinājām par šo gājienu, kad ieradāmies. Man liekas, ka es esmu nomiris un nonācis paradīzē," sacīja angļu tūrists Metjū Birčs, kurš Vecrīgā pastaigājās, tērpies pilna auguma plīša lācīša kostīmā.

Ierosina blondīnēm doties "turnejā uz citām valstīm"

Savukārt amerikāņu ziņu portāla "NewsBlaze" korespondents, pats nespējot apmeklēt blondīņu parādi Rīgā, ierosinājis Latvijas skaistulēm doties turnejās arī uz citām valstīm. "Saskaņā ar stereotipiem blondīnes ir neapķērīgas un pārņemtas ar sevi, bet šīs Latvijas blondīnes dara visu iespējamo, lai uzlabotu ekonomiski nomāktās nācijas noskaņojumu," raksta amerikāņu žurnālists Robets Pols Reijess, pēc kura domām "nosaukums Latvija izklausās kā smalkas kafijas marka, nevis valsts, kuru kāds vēlētos apmeklēt".

"Es nedotos uz Latviju, lai redzētu simtiem blondīņu maršējam parādē, bet varbūt viņas var doties turnejā uz citām valstīm. Viņas varētu būt Latvijas labas gribas sūtnes, izplatot savu labo noskaņojumu visā pasaulē un uzmundrinot vīriešus," uzskata žurnālists.

"Man ir apriebušies pusmūža drūmie protestētāji mūsu ielās, kāpēc dažas blondas amerikāņu skaistules nevarētu uzvilkt rozā šortus un nest prieku un mīlestību ekonomiski nomāktajām Amerikas pilsētām?" mudina Reijess.

Gājiens pulcē aptuveni 300 dalībnieču

Kā jau ziņots, sestdien vairāki simti blondīņu no Latvijas un ārvalstīm piedalījās Latvijas Blondīņu asociācijas rīkotā blondīņu festivāla "Go Blonde" gājienā no Rātslaukuma uz Doma laukumu.

Arī šogad gaišmatainās daiļā dzimuma pārstāves galvenokārt bija ģērbušās baltos un rozā tērpos. Pasākuma organizatores stāstīja, ka dalībai pasākumā pieteikušās 39 komandas, apvienojot vairāk nekā 300 dalībnieces, taču daudzas meitenes gājienā piedalījās arī individuāli. Lai piesaistītu skatītāju uzmanību, dažas gaišmatainās meitenes gājienā devās jāšus uz zirgiem, vēl kādu meiteni braši puiši nesa baltā vannā. Aviokompānijas "airBaltic" meiteņu komanda bija tērpusies rozā kleitās un gājiena laikā dziedāja "Prāta vētras" dziesmu "Lidmašīnas".

Komentāri (89)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu