Atklāj nepiederošās personas vārdu Kačiņska lidmašīnas pilotu kabīnē (21)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Polijas varas iestādes atklājušas tās apkalpei nepiederošās personas vārdu, kura atradās pilotu kabīnē lidmašīnas avārijas brīdī. Tas bijis Valsts Gaisa spēku vadītājs Andžejs Blasiks, vēsta newsru.com.

Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Šādu informāciju šodien apstiprinājis Polijas prezidenta lidmašīnas avārijas oficiālās izmeklēšanas komisijas vadītājs Edmunds Klihs. Iepriekš izmeklētāji arī paziņoja, ka pilota kabīnē atradušās vismaz divas nepiederošas personas. Iepriekš neoficiāli izskanējis arī Polijas Ārlietu ministrijas diplomātiskā protokola vadītāja vārds.

Saskaņā ar izmeklētāju teikto, Blasiks esot iegājis pilotu kabīnē dažas minūtes pirms avārijas un atradās tur arī katastrofas brīdī. Blasiks gribējis uzzināt notiekošo un secinājis, ka "situācija nav normāla". Izmeklēšanas komisijas vadītājs Klihs gan izvairījās komentēt to, vai piloti ņēmuši vērā kaut ko no Blasika teiktā un kā tas ietekmējis notikušās avārijas apstākļus. Klihs izteicās, ka tas jāvērtē psihologiem.

Lidmašīnas apkalpe arī esot zinājusi, ka lidaparāts atrodas zemu (mazāk nekā 100 metru augstumā), tomēr vien dažas sekundes pirms nogāšanās apkalpe sapratusi, ka situācija ir kritiska. "Tagad atliek noskaidrot, kādēļ lidmašīna atradās tik nelielā augstumā, un kāpēc nereaģēja uz lejā notiekošo," teica Klihs.

Komentāri (21)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu