Valsts naudas šķērdētāji var gulēt mierīgi (57)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Neskatoties uz Valsts kontroles (VK) revīzijās atklātajiem valsts naudas izšķērdēšanas faktiem, sankcijas ne šķērdētājiem, ne to uzraugiem neseko, šodien raksta "Latvijas Avīze".

Jau trešo nedēļu pēc kārtas valsts kontroliere Inguna Sudraba kopā ar revidentiem viesojas Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijā, lai iesniegtu kārtējo biezo mapi par revīzijās konstatēto. Pēdējās trīs viesošanās reizēs deputāti saņēma apjomīgu informāciju par bezsaimnieciskumu "Rīgas satiksmē", aģentūrā "Jaunie "Trīs brāļi"", kas, kā zināms, vairs nepastāv, un Izglītības un zinātnes ministrijā, kurai jāatbild arī par sporta nozarei piešķirtajiem miljoniem.

Deputātiem vienalga

Deputāte Ingūna Rībena (JL) Publisko izdevumu un revīzijas komisijas sēdē, kur piedalījās arī deputāti no Izglītības, zinātnes un kultūras komisijas, kā arī sporta apakškomisijas, pēc revidentes ziņojuma noklausīšanās par sportam paredzēto līdzekļu izsaimniekošanu aicināja kolēģus beidzot pieņemt tiesiskai valstij atbilstošus lēmumus. Pirmkārt, izteikt neuzticību izglītības un zinātnes ministrei Tatjanai Koķei (ZZS) un aicināt viņu atkāpties. Otrkārt, atlaist Saeimas sporta apakškomisijas vadību un, treškārt, reorganizēt Latvijas Olimpisko komiteju. "Ja sporta funkcionāriem būtu kaut mazākā izpratne par jēdzienu "gods", viņi atkāptos paši," sacīja Rībena.

Arī deputāte Ilma Čepāne (PS) uzsvēra, ka deputāti nespēj novērst nenormālu situāciju, kad viena sabiedriskā labuma organizācija (LOK), no vienas puses, saņem miljoniem latu valsts finansējuma, bet, no otras puses, nodarbojas ar vērienīgu uzņēmējdarbību. "Tas ir pretēji Olimpiskajai hartai. Nevienā Eiropas valstī šādas organizācijas nenodarbojas ar biznesu," sacīja Čepāne. Abas deputātes pameta sēžu telpu, jo uzskata, ka šādas komisijas sēdes ir farss, kur VK ir dota iespēja "nolaist tvaiku".

Savukārt deputāts Dzintars Ābiķis (SCP) norādīja, ka LOK esot notikušas lielas pārmaiņas un ka valsts budžeta tēriņus deputāti "paturēs savā redzeslokā". Budžeta un finanšu komisijas priekšsēdētājs Guntis Bērziņš sēdē nesacīja neko, bet pēc tam atzina, ka nevarot saprast, kāpēc esot tāda pasivitāte pēc VK revidentu atklātā. Lielākā daļa neatbalstīja  Rībenas iepriekš pieminētos priekšlikumus.

Prokuratūrai ar izmeklēšanu nesokas

Tik raiti, kā gribētos, ar darbiem nesokas arī prokuratūrai. Preses sekretārs Andrejs Vasks informēja, ka VK prokuratūras Krimināltiesiskajam departamentam 2009. gadā ir iesniegusi 19 revīziju materiālus, bet 2010. gadā – septiņus. Aizvadītajā gadā ir sākti deviņi kriminālprocesi, šogad divi. Tostarp arī par iespējamiem tiesību normu pārkāpumiem Izglītības un zinātnes ministrijā, administrējot sporta pasākumiem piešķirtos valsts budžeta līdzekļus.

Komentāri (57)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu