Kirgizstānas pagaidu valdība atņem Bakijevam tiesisko imunitāti

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kirgizstānas pagaidu valdība otrdien pieņēma oficiālu lēmumu atņemt tiesisko imunitāti bijušajam valsts prezidentam Kurmanbekam Bakijevam, paverot iespējas saukt viņu pie atbildības par korupciju un pagājušā gada prezidenta vēlēšanu rezultātu viltošanu, kā arī par pavēli atklāt uguni uz demonstrantiem, kas aprīļa sākumā izgāja Biškekas ielās.

Jau ziņots, ka Bakijevs, ko jaunā valdība vaino 85 cilvēku nāvē, šobrīd uzturas Baltkrievijā, kur viņam ļāvis patverties prezidents Aleksandrs Lukašenko. Ja Minska piekristu bijušā Kirgizstānas līdera izdošanai, saskaņā ar pagaidu valdības premjerministres Rozas Otunbajevas parakstīto dekrētu viņš var tikt tiesāts.

"Pieņemot lēmumu šaut uz mierīgajiem iedzīvotājiem, Bakijevs pats sev atņēmis prezidenta statusu un imunitāti," teikts valdības paziņojumā.

Pirmdien pagaidu valdība paziņoja, ka ir gatava maksāt līdz 100 000 dolāru (53 100 latu) par informāciju, kas palīdzēs arestēt Bakijevu un viņa līdzgaitniekus, kuriem arī izvirzītas apsūdzības, sākot ar korupciju un beidzot ar slepkavībām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu