Rīgas restorāni un kafejnīcas sadarbosies ar Tūrisma policiju (16)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Rīgas restorāni un kafejnīcas sadarbībā ar pašvaldības Tūrisma policiju vasaras sezonā uzraudzīs sabiedriskās ēdināšanas iestādes, biznesa portālu "Nozare.lv" informē Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas Restorānu nodaļas vadītāja Dace Dēnava.

Sākoties aktīvajai tūrisma sezonai, palielinās krāpniecisku gadījumu iespējamība Rīgas restorānos un kafejnīcās. Vasaras sezonā palielinās iespējamība, ka ārvalstu apmeklētāji, īpaši vasaras kafejnīcās, var mēģināt krāpties un atstāt sabiedriskās ēdināšanas vietas, nesamaksājot rēķinu. "Tas nav izslēgts, ka parādās cilvēki - iebraucēji vai vietējie, kuri izmanto šo situāciju, īpaši, ja ir liels pūlis," norādīja Dēnava.

Taču par tendenci to nevarētu nosaukt, uzsver Dēnava. "Atsevišķi restorāni ir norādījuši, ka pastāv arī zādzības "no malas", kad garāmgājēji mēdz izmantot kafejnīcu apmeklētāju neuzmanību un piesavināties, piemēram, klientu somiņas," stāsta Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas pārstāve.

"Ceram uz efektīvu sadarbību ar Tūrisma policiju un esam noskaņoti pozitīviem rezultātiem," atzīmē Dēnava, izsakot cerību, ka neatkārtosies pagājušajā gada kļūda, kad pašvaldības policijas patruļmašīnas braukāja ar ieslēgtām bākugunīm, tādējādi pievēršot sev nevajadzīgu uzmanību. "Kārtība ir vajadzīga, taču ne tik pārspīlēta," atzīmē Dēnava.

Kā ziņots, Tūrisma policijas nodaļa Rīgas Pašvaldības policijā (RPP) tika izveidota pagājušajā gadā. Tās uzdevums ir sniegt konkrētu atbalstu ārvalstu viesiem. Nodaļai ir jānodrošina tūristiem iespēja sazināties ar policijas darbiniekiem izplatītākajās svešvalodās - angļu, vācu, krievu, nepieciešamības gadījumā piesaistīt citu valodu speciālistus, izsaukt un saņemt kvalificētu palīdzību negadījuma vai apdraudējuma gadījumā 24 stundas diennaktī. Tāpat tās uzdevums ir novērst prettiesiskas darbības pret tūristiem, kā arī sniegt informāciju ārzemju viesiem par pieņemto kārtību Rīgā.

Komentāri (16)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu