Šogad varēs sēdēt Rīgas centra zālienos (88)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Rīgas domes (RD) deputāti otrdien atbalstīja grozījumus Sabiedriskās kārtības noteikumos, kas paredz atļaut sēdēt lielākajā daļā Rīgas centra zālienu. Tomēr noteikumi arī turpmāk liegs uzturēties Kanālmalas apstādījumos, kā arī zālienā un apstādījumos, kur ir pašvaldības izvietotas aizlieguma zīmes.

Līdz šim noteikumi aizliedza atrasties zālienā Rīgas kultūrvēsturiskā centra apstādījumos - Esplanādē, Kanālmalas apstādījumos, Rīgas pils skvērā, Kronvalda parkā, Vērmanes dārzā, kā arī apstādījumos, kuros ir pašvaldības izvietotas aizlieguma zīmes.

Izmaiņas saistošajos noteikumos tiks publicētas laikrakstos "Latvijas Vēstnesis" un "Neatkarīgā Rīta Avīze" un stāsies spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas "Latvijas Vēstnesī". RD priekšsēdētājs Nils Ušakovs ("Saskaņas centrs") jau iepriekš solīja, ka šovasar Rīgas zālienos sēdēt būs atļauts, vienīgi kanālmalā to darīt nevarēs.

Jau vairākus gadus sēdēt Rīgas centra zālienos ir aizliegts. Zālienā sēdēt ir atļauts Ziedoņdārzā un Viesturdārzā, kā arī parkos, kuri atrodas ārpus Rīgas centra. Taču ik pa laikam izskanējuši ierosinājumi šo aizliegumu atcelt, kas gan līdz šim nav guvis deputātu atbalstu.

Pērn jūnija vidū iepriekšējā sasaukuma domes deputāti, nobalsojot par kļūdaini noformulētu Vides komitejas priekšlikumu, pašiem negribot, atbalstīja iespēju pilsētas iedzīvotājiem un viesiem uzturēties Rīgas centra parku zālienos. Šo kļūdu deputāti vēlāk laboja ārkārtas sēdē, aizliedzot uzturēties pilsētas centra zālienos.

TVNET lasītāji uzskata: jāļauj sēdēt zālītē

Kā zināms, Rīgas parku zālājos ir aizliegts sēdēt un par to pagājušogad tika sastādīti 60 protokoli. Turpretī lielākā daļa TVNET lasītāju izteikušies, ka parku zālienos ir jāļauj sēdēt, liecina otrdien portāla veiktā aptauja.

Kopumā uz dienas jautājumu atbildējuši vairāk nekā 1800 lasītāju, no kuriem pārliecinoši lielākā daļa (72%) norādījuši, ka parku zālājos vajag atļaut sēdēt, 25% uzskata, ka to nevajadzētu atļaut, bet atlikušie 3% norādījuši, ka nezina atbildi uz šo jautājumu.

"Kvalitatīvi ierīkots un piemērotas šķirnes zāliens īpaši necieš no tā ka uz tā sēž vai reizēm pāriet, zāliens var iznīkt tikai tad, ja pa to regulāri pa vienu un to pašu vietu staigā daudz cilvēku, iebrienot takas. RD tikai meklē attaisnojumu lielāku līdzekļu pieprasīšanai no budžeta," komentāros raksta TVNET lasītājs rvs.

"Mūsu iedzīvotāju lielākajai daļai nav izpratnes par kultūru un kārtību, par to liecina piemēslotie kakti, bet sēdēšana zālienos ir saistīta ar uzkodām un iedzeršanu, pēc kuriem zāliens izskatītos kā cūku kūts," komentē kāds cits lasītājs.

Komentāri (88)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu