Naktī uz otrdienu tiks pārkārtoti virszemes televīzijas kanāli (22)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Šis solis tiek veikts saistībā ar Latvijas pāreju no analogās uz ciparu apraidi un arī no iedzīvotājiem tas prasīs zināmas darbības. Kāpēc šādas izmaiņas un kas jādara skatītājiem?

Šīs izmaiņas, neattiecas uz skatītājiem, kuri šobrīd lieto kabeļtelevīzijas, satelīttelevīzijas un Interaktīvās televīzijas pakalpojumus, kā arī uz tiem iedzīvotājiem, kuri skatās analogo televīziju.

Virszemes digitālās televīzijas skatītājiem, kuriem antenas uztveršanas signāls ir vājš, sliktos laika apstākļos uz ekrāna parādījās tā saucamā ‘’klučošanās’’. Tagad atbrīvojoties zemāko frekvenču kanāliem, valsts radio un televīzijas centrs maina kanālu izvietojumu. Visi nacionālie kanāli tiks izvietoti citās frekvencēs, kas reizē uzlabos arī to uztveršanas iespējas.

Zināmas darbības paredzamas arī iedzīvotājiem – lai atrastu kanālus jāpārskenē dekoderi, Ja no rīta, ieslēdzot televizoru, televīzijas kanāli ir pazuduši no ierastajām frekvencēm, Virszemes televīzijas skatītājiem ir vienkārši jāveic TV programmu automātiskā meklēšana, un dekoders pats atradīs vajadzīgo programmu.

Atkarībā no reģiona, frekvenču maiņu plānots pabeigt līdz 22. aprīlim.

Ja neizdodas kanālu pārskenēšanu veikt pašu spēkiem, iedzīvotāji var zvanīt uz klientu servisa tālruni 177.

177 ir bezmaksas tālrunis, ja zvani no Lattelecom tīkla. Tarifu zvaniem no citu publisko fiksēto elektronisko sakaru tīklu vai publisko mobilo elektronisko sakaru tīklu abonentiem nosaka attiecīgais operators, un maksa par sarunu tiek aprēķināta no brīža, kad automātiskā balss sistēma piedāvā izvēlēties sarunas valodu.

Komentāri (22)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu