Kirgizstānā opozicionāri ieņem reģionālās administrācijas ēku

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vairāk nekā tūkstotis Kirgizstānas opozīcijas atbalstītāju otrdien Talasā izlauzās cauri policijas kordonam un ieņēma vietējās administrācijas ēku, vēstī radio "Brīvība". Protestētāji administrācijas ēku ieņēmuši tikai dienu pēc tam, kad lielākā opozīcijas partija - Apvienotā tautas kustība - solīja sarīkot valsts mēroga protestus.

"Aptuveni 1500 cilvēku šodien sapulcējās pie reģionālās administrācijas un ieņēma ēku, izlaužoties cauri policijas kordonam. Policija neizrādīja pretošanos," vēstī radiostacijas kirgīzu redakcija. "Uzbrucēji ir ieņēmuši teju visus ēkas stāvus, arī gubernatora biroju."

Protestētāji ēku izdemolējuši, salauzuši mēbeles, turklāt arī piekāvuši īpašo uzdevumu vienību policistus.

Protesti izraisījušies, pieaugot spriedzei starp opozīciju un prezidenta Kurmanbeka Bakijeva valdību. Opozicionāri kritizē valdību, ka tā slēgusi neatkarīgos medijus un sekmē korupciju.

Tikmēr, reaģējot uz ziņām par opozīcijas sarīkotajiem nemieriem, ANO ģenerālsekretārs Bans Gimuns mudināja opozīcijas aktīvistus ievērot Kirgizstānas likumus.

Kā teikts ANO izplatītajā paziņojumā, Bans, kurš devies tūrē pa Vidusāziju, "ir satraukts, uzzinot par valdības ēkas ieņemšanu Talasā, Kirgizstānā".

Lai gan "pulcēšanās brīvība ir būtisks demokrātijas elements jebkurā valstī, ir jāpakļaujas likuma varai", viņš piebilda.

Augstā amatpersona arī mudināja visas iesaistītās puses izrādīt savaldību un uzsākt dialogu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu