Kalvenes zoodārzā pamodusies lāču ģimene (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šorīt Rīgas Zooloģiskā dārza filiālē "Cīruļi" Aizputes novada Kalvenes pagastā piedzimis lamas mazulis, bet pagājušās nedēļas beigās no ziemas miega pamodušies lāči, informēja "Cīruļu" pārvaldnieks Arnis Bergmanis.

Lāču ģimene - Toms, Tīna un viņu atvases Ācis un Āce - pēc gandrīz trīs mēnešus ilga ziemas miega sākuši mosties pagājušās nedēļas nogalē, bet šonedēļ jau jūtoties pavisam moži. "Nemaz nevar pateikt, ka viņi trīs mēnešus neko nav ēduši," pastāstīja Bergmanis.

Ziemas miegā lāči bija devušies decembra vidū, un tik ciešs un nepārtraukts miegs viņiem nav bijis kopš 1998.gada, atklāja Bergmanis.

Tiesa, janvārī Toms un Tīna uz īsu brītiņu bija izlīduši no migas, bet viņu atvases gulējušas nepārtraukti visu šo laiku.

Bergmanis gan neizslēdz varbūtību, ka lāči vēl uz kādu laiku varētu aiziet pasnaust.

Šorīt zoodārzā bijis arī kāds ļoti priecīgs notikums - lamai Lamelīnai piedzimis mazulis, kurš esot tik līdzīgs savam tētim Pumpuram, ka, visticamāk, tiks nosaukts par Pumpuru Junioru, pastāstīja Bergmanis. Tagad "Cīruļu" saimē ir jau piecas lamas.

Kalvenes zoodārzā mīt lāči, lūši, vilki, tiņi, kiangi, lamas, kamielis, staltbriedis, zilās govis, aitas, mājas kazas, mežacūkas, āpši, jenotsuņi, vāveres un citi iemītnieki.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu