LVRTC brīdinās "TV3" par "izlikšanu" no analogās apraides (2)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Ne tik skarbi, bet līdzīgi namsaimniekam, kas brīdina telpu īrniekus par līguma pārtraukšanu, "Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs" (LVRTC) informēs raidorganizāciju "TV3" par analogās apraides pakalpojuma pārtraukšanu no 1.jūnija, biznesa portālam "Nozare.lv" sacīja LVRTC valdes priekšsēdētājs Jānis Bokta.

Bokta nenoliedza, ka saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem un apmaksājot visas izmaksas, "TV3" varētu īstenot savu nodomu turpināt raidīt analogajā tīklā vismaz līdz 2010.gada beigām, taču tādam solim no "TV3" puses "nav racionāla pamata". Viņš uzsvēra, ka LVTRC valde oficiāli nolēmusi slēgt analogo apraidi visā valstī no 1.jūnija, un tas praktiski nozīmē, ka tiks pārtraukta raidorganizācijas programmu translēšana ar analogo tehnoloģiju.

LVTRC vadītājs jau agrāk pieļāvis, ka "TV3" iestāšanās par analogās apraides turpināšanu varētu būt pamats strīdam tiesas priekšā. Taču šodien preses konferencē sakarā ar ciparu virszemes apraides pāreju uz komercrežīmu Bokta akcentēja, ka lēmums pārtraukt analogo apraidi pieņemts LVRTC valdē, kas to ir tiesīga darīt saskaņā ar komerciāliem apsvērumiem kā valsts uzņēmums, kas "nevar subsidēt komerciālu raidorganizāciju".

"Modern Times Group" (MTG) radio un televīzijas biznesa, tostarp "TV3", vadītājs Kaspars Ozoliņš atzina, ka grūti komentēt "TV3" tālāko rīcību, jo vēl nav zināms LVRTC juridiskais pamatojums un saņemts oficiāls brīdinājums vai paziņojums.

"Patlaban nav saprotams, ar kādu juridisku pamatojumu LVRTC var pārtraukt "TV3" analogo apraidi. Ministru kabineta noteikumus joprojām teikts, ka analogās apraides pārtraukšana notiks 2011.gada beigās. Ja Ministru kabineta noteikumi tiks mainīti, mēs juridiski izvērtēsim savu tālāko rīcību," atzīst Ozoliņš.

MTG vadītājs arī atzīst, ka "TV3" pagaidām neplāno mainīt lēmumu un joprojām vēlas palikt analogajā apraidē.

Iepriekš "Nozare.lv" rīkotā diskusijā Ozoliņš sacīja, ka viņš galvenokārt iebilst pret "Lattelecom" un LVRTC apraides tarifu politiku (raidorganizācijas, kas vēlas būt bezmaksas, maksās "Lattelecom" par ciparu apraidi, kas no tā un citiem ieņēmumiem savukārt segs LVRTC izmaksas).

"Pamatproblēma ir tā, ka mūsu valstī apraides izmaksās aiziet divi vai trīs miljoni latu vairāk nekā kaimiņvalstīs, un tā ir nauda, ko varētu izmantot programmām. Tas nav tikai viens muļķīgs cīniņš par tarifiem. Tas ir jautājums par vietējās nozares biznesa pastāvēšanu. Ja negribam kļūt par filmu un seriālu kanāliem, bet ražot vietējās ziņas un programmas, ir vajadzīgi saprātīgi tarifi digitālajā vidē," sacīja Ozoliņš.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu