ASV atsāks ievainoto evakuāciju no Haiti (3)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Tuvāko stundu laikā Amerikas Savienotās Valstis atsāks ārkārtas evakuācijas lidojumus no Haiti.

Plāns paredz kritiski ievainotos zemestrīces upurus nogādāt uz labi aprīkotajām ASV slimnīcām.

Ievainoto evakuācija tika pārtraukta pagājušajā nedēļā. ASV savu lēmumu skaidroja ar loģistikas problēmām.

Kopš zemestrīces uz ASV militārajās lidmašīnās nogādāti simtiem pacientu ar mugurkaula ievainojumiem, smagiem apdegumiem un cita veida traumām. Lielākā daļa no viņiem tiek ārstēti Floridas štatā.

Tikmēr Apvienoto Nāciju organizācija vakar sākusi lielu pārtikas piegādes kampaņu zemestrīcē cietušajiem Haiti iedzīvotājiem. Haiti galvaspilsētā Portoprensā izveidoti 16 palīdzības centri. Noteikumi paredz, ka tajos apmaiņā pret taloniem pārtiku, lai pabarotu savas ģimenes, varēs saņemt tikai sievietes. Šādi noteikumi ieviesti tādēļ, ka šādi, pēc palīdzības darbinieku domām, pārtika patiešām nonākšot pie cilvēkiem, kuriem tā nepieciešama. Katra sieviete varēs saņemt 25 kilogramus rīsu, kas pēc aplēsēm ir pietiekami, lai pabarotu ģimeni divas nedēļas.

Situācija Haiti joprojām ir dramatiska - gandrīz trīs nedēļas pēc postošās zemestrīces bez pienācīgas pārtikas apgādes joprojām ir aptuveni divi miljoni cilvēku.

Nedēļas nogalē lielu skandālu Haiti izraisīja Amerikas pilsoņi. Haiti aizturēti 10 amerikāņi (piecas sievietes un pieci vīrieši), kuri bez attiecīgām atļaujām no valsts vēlējās izvest vairāk nekā 30 bērnus. Amerikāņi apgalvoja, ka bērni zemestrīcē zaudējuši vecākus un tiekot vesti uz bērnunamu Dominikanas Republikā. Tomēr atklājās, ka vismaz dažiem bērniem vecāki tomēr varētu būt dzīvi. Haiti varasiestādes par šādu rīcību ir sašutušas, norādot, ka tā uzskatāma par nolaupīšanu.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu