Mini būs jaudīgāks motors (3)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Mini piedāvājumā tuvākajā nākotnē gaidāmi vairāki jaunumi - automobiļiem tiks uzstādīti modernizēti dzinēji, modelis One būs pieejams arī vaļējā versijā un būs pieejama arī jauna bāzes komplektācija Minimalism ar jaunu ekonomisku motoru.

Kā vēsta Autocar, Mini Cooper S automobiļiem uzstādītā 1,6 litru turbomotora jaudu, pateicoties uzstādītai gāzu sadales fāzu maiņas sistēmai Valvetronic, izdevies palielināt par 9 zirgspēkiem līdz 184 ZS. Tai pašā laikā oglekļa dioksīda izmeši samazinājušies par 13 gramiem uz kilometru (līdz 136 g/km), bet vidējais degvielas patēriņš palicis 6,9 l/100 km apmērā.

Uzbarotā Cooper S paātrinājums līdz 100 km/h aizņem precīzi 7 sekundes, kas ir par  0,1 sekundi mazāk nekā iepriekš, savukārt maksimālais ātrums sasniegs 226 km/h - par 1 km/h vairāk.

Mini One uzstādāmo 1,4 litru motoru turpmāk aizstās 1,6 litru agregāts ar 98 zirgspēkiem. Tas ir par 3 zirgspēkiem spēcīgāks un arīdzan mazliet ekonomiskāks un tīrāks.
Jaunā komplektācija Minimalism būs pieejama tikai Mini One automobiļiem. Tie tiks apgādāti ar 1,6 litru motoru, kas būs pieejams divās jaudas versijās - ar 75 un 98 zirgspēkiem.

Auto tiks komplektēts ar sešu pakāpju manuālo pārnesumkārbu, un jau standarta aprīkojumā tiks iekļauta dzinēja apturēšanas/iedarbināšanas sistēma, kā arī īpašs indikators optimālā pārnesumu pārslēgšanas brīža norādīšanai.

Tāpat var atzīmēt, ka vasaras beigās tiks veikts visa Mini modeļu klāsta feislifts un līdzšinējā PSA koncerna 1,6 litru dīzeļdzinēja vietā no tā brīža izmantos BMW markas motoru ar tādu pašu darba tilpumu.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu