«Pilnīgs haoss.» Hītrovas lidostā tehniskas kļūmes un evakuācijas dēļ atceļ lidojumus

TVNET/SKY
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Tehniskas kļūmes dēļ trešdien Hītrovas lidostā Londonā aizkavējušies un tikuši atcelti vairāki aviokompānijas «British Airways» reisi. Pasažieri stāsta, ka lidostas piektajā terminālī valdījis liels apjukums un izveidojušās garas rindas, taču ceļotājiem neesot sniegta informācija par viņu reisiem, vēsta raidorganizācija SKY. Trešdien Hītrovas lidostas kontroles tornī tika aktivizēta ugunsdrošības trauksme, kas noveda pie vēl vairāku reisu atcelšanas vai novirzīšanas, raksta BBC.

Kopumā trešdien atcelti tika vairāki desmiti lidojumu uz Hītrovas lidostu un no tās.

No kontroles torņa tika evakuēti darbinieki. Tā rezultātā vairāki reisi, kas gatavojās nosēsties Hītrovas lidostā, tika novirzīti uz Getvikas un Stanstedas lidostu, bet citas lidmašīnas nevarēja pacelties.

Tās pašas dienas vakarā «British Airways» atcēla vairākus tuvos lidojumus, jo radās problēmas ar aviokompānijas IT sistēmu. Vairāki lidojumi arī aizkavējās, bet pasažieriem nācās gaidīt garās rindās.

«Man vienkārši pateica - stāviet rindā,» raidorganizācijai SKY stāsta kāds «British Airways» pasažieris. «Tas nepavisam nepalīdz. Pilnīgs haoss.»

«Pašlaik mums nesniedz nekādu informāciju,» sacīja cits pasažieris. «Lidojumus nevar pārplānot, jo nestrādā datorsistēma. Visi vienkārši sēž.»

Simtiem pasažieru tika lūgti atgriezties lidostā ceturtdien.

«British Airways» sociālajos tīklos publicēja atvainošanos par tehniskajām problēmām un to, ka «dažiem» pasažieriem tika izjaukti ceļojumu plāni.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu