Totāla izgāšanās - 4 kļūdas, kas sabojā interjeru

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Unsplash

Lai izveidotu veiksmīgu un elegantu interjeru, ir jāzina dažādi tā veidošanas paņēmieni, tendences un jāpārzina telpas īpatnības. Taču veiksmīgai vides iekārtošanai tikpat svarīgs aspekts ir iepazīšanās ar biežāk pieļautajām kļūdām šai jomā. Dažkārt pat viens sīkums, kurā nošauts greizi, bojās visas telpas kopējo skatu.

 
Foto: Pixabay

Visas mēbeles nāk no viena veikala

Šī ir viena no biežāk pieļautajām kļūdām. Interjera preču veikali spēj meistarīgi izveidot katalogus vai reklāmas žurnāliem, kuru fotogrāfijās attēlotie telpu iekārtojumi izskatās unikāli, personalizēti un gaumīgi. Taču, iepērkot visu katalogā attēloto un izkārtojot paša viesistabā, varat atģisties, ka kaut kas nav īsti kārtībā. Katalogos attēlotie mēbeļu izlikumi paredzēti preču izrādīšanai, patērētājam neatrodoties veikalā uz vietas, taču būs visai vāji mājokļa vides radīšanas iedvesmas avoti - katalogos redzams kāda cita cilvēka veidots telpas iekārtojums, kas nebūs pašu mājinieku veidots stils un varbūt nemaz nav piemērots konkrētajam dzīvoklim vai mājai.

Lai iekārtojumam piešķirtu personību, raksturu un vienkārši padarītu istabas unikālas, iegādājies preces no dažādiem tirgotājiem, nebaidies pagatavot mēbeles savām rokām vai pat iekļauj interjerā kādas mantojumā atstātas ģimenes relikvijas.

 
Foto: Pixabay

Akli sekot modei, nepieskaņojot dekorus esošajam interjeram

Tendences nāk un iet - dažiem tās der, bet citiem paiet garām. Ir jautri mājokli mazliet atsvaidzināt ar kādiem dizaina jaunumiem, piemēram, izvietot viesistabā piekarināmos puķupodus vai iegādāties lampu ar bārkstīm, tomēr lielākās devās pat kičīgākās tendences, kas nebūs pieskaņotas jau esošajam interjeram, būs totāla izgāšanās.

Modē šobrīd ir dažnedažādas lietas, taču bieži tās piemērotas noteikta stila videi un daudzas pat nebūs savā starpā kombinējamas. Pirms iegādājies kādas mēbeles vai dekoratīvus priekšmetus, rūpīgi pārskati savas telpas - kādas krāsas dominē, kāda ir dzīvokļa kopējā atmosfēra un ar kāda stila mēbelēm ir iekārtots mājoklis. Tas palīdzēs izprast, kādus priekšmetus varēsi iedzīvināt starp jau esošajiem. Noteikti nemēģini iespiest jauno dekoru vai mēbeli interjerā par katru cenu - bieži vien neveiksmīga modernāko tendenču izmantošana padara mājokļus bezgaumīgus.

 
Foto: Pixabay

Spontāni pirkumi

Pēkšņi ieraudzīji kādu interesantu mēbeli vai dekoru ar atlaidi? Jāpērk nost? Bieži vien šādi spontāni impulsi beidzas ar katastrofu - strīdu ar citiem mājiniekiem vai bezgaumīgu interjeru.

Īpaši piesardzīgi izvērtē lielāku mēbeļu iegādi, piemēram, visbiežāk cilvēki nošauj greizi ar dīvāniem. Dīvāna izvēle bieži vien ieilgst pat vairākus mēnešus - pareizā izmēra, krāsas un stila kombināciju dažkārt nākas gaidīt ilgi, taču spontāna šīs mēbeles izvēle var rezultēties ar visu trīs faktoru nesakritību. Otra lielākā kļūda ir aplama paklāja izvēle - gan dīvāns, gan paklājs vizuāli ir vispamanāmākie interjera priekšmeti, un nepareizi izvēlēts paklājs vai dīvāns var izbojāt visas telpas kopskatu.

 
Foto: Pixabay

Iegādāties krāsu internetā

Arvien vairāk internets maina iepirkšanās īpatnības - daudzi izvēlas virtuālajā vidē pirkt apģērbus, elektroniku, pat mēbeles, dekorus un pārtiku. Dažas vietnes piedāvā iegādāties arī sienas un mēbeļu krāsas, taču tā ne vienmēr būs labākā ideja. Apskatoties bildes ideju vietnē Pinterest vai Instagram, dažs var nodomāt: «Tieši tā vēlos nokrāsot savu guļamistabu!» Tomēr, pirms steidz iepirkt sulīgo krāsu, kas ir redzama teju katrā sociālajos tīklos publiskotā bildē, ņem vērā dažus nozīmīgus faktorus, kāpēc šī krāsa varētu nebūt piemērota tavam mājoklim. Pirmkārt, daudzas bildes sociālajos tīklos ir uzlabotas ar speciālām foto apstrādes programmām. Otrkārt, katrs iekārtojums pieprasa noteiktu apgaismojumu. Treškārt, ikviena krāsa katrā telefona, datora vai planšetes ekrānā izskatās pilnīgi citādi.

Tā vietā, lai akli pirktu krāsas vairumā, nopērc vien mazu bundžiņu un nokrāso nelielu laukumu uz sienas - apskaties, kā šo toni ietekmē telpā esošā gaisma un kā tas izskatās istabā. Šādā veidā būs vieglāk noskaidrot, vai ir nepieciešams gaišāks vai tumšāks tonis, kā arī, vai iecerētā krāsa vispār piestāv tavam mājoklim.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu