Apceļo Latviju ⟩ Desmit vietas, kur Latvijā ar bērniem apskatīt dzīvnieciņus (3)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Pixabay

Katram bērnam dzīvnieku iepazīšana un apskatīšana sagādā prieku, un tikšanās ar tiem jau līdzinās piedzīvojumam. Iepazīsties ar desmit unikālām vietām Latvijā, kur apciemot visdažādākos zvērus, paglaudīt tos un izbaudīt laiku kopā ar ģimeni.

Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Unsplash

1. Murkšķu audzētava Alsungā

Iepazīsties ar lielāko zemes vāveri – murkšķi Alsungas murkšķu fermā “Jaunstuči”. Piesaki apmeklējumu un iepazīsti amizantos dzīvnieciņus, uzzini jautrus stāstus un pat tos pacienā ar kādu zemesriekstu. Bez dzīvnieku apskates šeit var aplūkot vēsturisko Reģu muižu, doties pārgājienā ar nūjām, apstaigāt tuvējās lauku un mežu takas, kā arī izbraukt ar laivu pa Reģu muižas dīķi. Iepriekš piesakot, fermā ir iespējams iegādāties ar vietējās saldskābās maizes, sklanduraušus un plātsmaizes no suitu cepējām un medus izstrādājumus no vietējiem bišu dravniekiem.

Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: LETA

2. Jelgavas savvaļas zirgi

Dažam tas liksies neticami, bet uz salas aiz Jelgavas pils ganās teju 70 savvaļas zirgi. Jelgavas zirgu ganību pļavām ir pat piešķirts īpaši aizsargājamo teritoriju statuss – Natura 2000, jo šeit mīt arī aizsargājamu augu un putnu sugas.

Piesaki tūri pa Jelgavas savvaļas zirgu pļavām gida pavadībā, uzkāp koka skatu tornī – no tā varēsi apskatīt gan zirgus, gan putnus, gan upju un pilsētas panorāmu.

Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: LETA

3. Mini Zoo “Lauku Sēta” Jelgavā

Iepazīstini pilsētas bērnus ar lauku un eksotiskajiem mājdzīvniekiem. Dodieties mierīgās pastaigās pa lauku sētas teritoriju un apskatiet ēzeļus, ponijus, miniatūros zirgus, lamu, punduraitas, pundurkazas, meinkūnu šķirnes kaķus, arī ganu suņus – borderkollijus un šeltijus. Ņem vērā – apmeklējums ir jāpiesaka.

Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: pixabay

4. Trušu dārzs “Sveķi” Madonā

Kuram bērnam gan nepatīk pūkainie garauši? Dodieties ar ģimeni uz Madonu, un apskaties un samīļo mazos mīļdzīvnieciņus, tostarp zosis un dažādu šķirņu vistas, kas dēj olas teju visās varavīksnes krāsās. Tāpat parkā atrodas arī aitas, kuras vilnu maina pašas.

Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: pixabay

5. Safari parks "More" Siguldas novadā

Īpašā maršrutā izstaigā parku un iepazīsti briežus no pilnīgi cita skatupunkta, pabaro un ar tiem nofotografējies. Šajā parkā dzīvo apmēram 400 dzīvnieki – dažādas briežu sugas, mežacūkas. Bez briežu apskates šeit ir iespējams doties izbraucienā ar laivu un makšķerēt, kā arī izgaršot ekoloģisku briežu gaļu.

Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: pixabay

6. Eksotisko dzīvnieku parks Dundagā

Dodies uz Dundagu un apskati visdažādākos eksotiskos zvēriņus – lamas, alpakas, ponijus, pundurcūkas, briežus, hailanderus, pundurkaziņas, aitu cūkas, trušus, Āfrikas melno strausu, kā arī divkupru kamieli un slavenās Kurzemē sastopamās Latvijas zilās govis. Pavēro dzīvnieku ikdienas paražas, pabaro un samīļo tos.

Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: pixabay

7. Eksotisko putnu mini zoo "Viesturi" Krāslavas novadā

Putnu vērotājiem patiks atpūta putnu mini zoodārzā “Viesturi”. Šeit var apskatīt tādus eksotiskos putnus kā Austrālijas emu, Āfrikas strausus, Dienvidamerikas nandu, fazānus, pāvus un arī pērļvistiņas. Izbaudi dienu priežu mežā, burvīga ezera krastā vai pie zoodārza dīķa. Vēl putnu zoodārzā ir iespēja degustēt eksotisko putnu olas un pat nakšņot teltīs parka teritorijā.

Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: pixabay

8. Z/S "Rūjienas šinšilas"

Vēlies iegādāties šinšilu, bet nezini, kā ar tām apieties? Apmeklējot Rūjienas šinšilu saimi, ikkatram ir iespēja iepazīties ar vienu no pūkainākajiem zīdītājiem pasaulē, samīļot tās, uzzināt visu par un ap šinšilu turēšanu mājās, kā arī tās šeit var iegādāties. Citi šinšilu īpašnieki te var nopirkt profesionālu barību, smiltiņas, ūdens trauciņus, ķemmes un aksesuārus savam mīlulim.

Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: pixabay

9. Mini zoo "Rančo" Talsu novadā

Mini zoodārzs “Rančo” ir lieliska ģimenes atpūtas vieta, kur iepazīties ar eksotiskiem mājdzīvniekiem. Apskati ķengurus, pāvus, ēzelīti, jenotu, zirgus, ponijus, nūtrijas, burundukus, paipalas, dekoratīvos baložus un citus eksotiskos putnus un dzīvniekus. Zoodārzā ir atļauts barot dzīvniekus ar uz vietas iegādātu barību, fotografēties ar tiem, vizināties ar ponijiem, piknikot un pat rīkot dzimšanas dienas ballītes bērniem.

Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: pixabay

10. Griezītes Alpakas Ērgļu novadā

Saimniecība “Griezītes Alpakas” nodarbojas ar alpaku audzēšanu, alpakas vilnas un filca auduma ražošanu. Piesakot tūri, visa ģimene varēs apskatīt un iepazīt alpakas, kā arī doties ar tām 30 līdz 45 minūšu garā pastaigā. Tāpat šeit var izaicināt savu radošo pusi un pagatavot labumus no alpakas vilnas vai filca radošajā darbnīcā.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu