Maiks Penss draud Turcijai ar sankcijām, ja netiks atbrīvots amerikāņu mācītājs

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

ASV viceprezidents Maiks Penss ceturtdien piedraudēja NATO sabiedrotajai Turcijai ar ekonomiskām sankcijām, ja Ankara no apcietinājuma neatbrīvos terorismā un spiegošanā apsūdzēto amerikāņu evaņģēlisko kristiešu mācītāju Endrū Kregu Bransonu.

Ja Turcija nespers tūlītējus soļus, lai atbrīvotu Bransonu, "ASV noteikts Turcijai stingras ekonomiskās sankcijas", ceturtdien runājot reliģijas brīvības jautājumiem veltītas konferences noslēgumā, sacīja Penss.

50 gadus vecais Ziemeļkarolīnas mācītājs Bransons trešdien "veselības problēmu dēļ" tika izlaists no cietuma pēc pusotra ieslodzījumā pavadītā gada. Viņam sods jāturpina izciest mājas arestā, vēsta ziņu aģentūra "Anadolu"

ASV prezidents Donalds Tramps vairākkārt pieprasījis Bransonu atbrīvot. Mācītāja turēšanu apcietinājumā viņš vēl šonedēļ tviterī raksturoja kā "totālu nelietību".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu