Policija sāk lietvedību saistībā ar viltus ziņu par indīgiem zirnekļiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Rīgas pašvaldības policijas (RPP) pārstāvis Toms Sadovskis informē, ka RPP sākta administratīvā lietvedība saistībā ar Rīgas pilsētas sabiedriskajās vietās izplatīto viltus ziņu par indīgiem zirnekļiem. 

Par šādu pārkāpumu var piespriest naudas sodu fiziskām personām no 35 līdz 210 eiro, bet juridiskām personām - no 700 līdz 7000 eiro.

Policija lūdz iedzīvotājus ziņot par vietām, kur plakāti izlīmēti, kā arī sniegt jebkādu informāciju, kas varētu palīdzēt identificēt plakātu autorus, zvanot uz tālruņu numuriem - 67037811 vai 110.

Savukārt Latvijas universitātes Bioloģijas fakultātes vadošais pētnieks Voldemārs Spuņģis skaidro, ka plakātu acīmredzot veidojis cilvēks, kurš neorientējas entomoloģijā vai vēlējies apzināti maldināt.

Spuņģis stāsta, ka minētais zirneklis "Tegenaria Agrestis" Latvijā nemaz nav sastopams, taču, ja būtu, tad šī suga nav kaitīga cilvēkam. Speciālists skaidro, ka Latvijā esot sastopami divi citi "Tenegaria" ģints pārstāvji, taču arī tie neesot ne pat mazākajā mērā bīstami cilvēkiem, turklāt tos lielākoties iedzīvotāji nemaz nesastop, jo šie zirnekļi medī tumsā. "Ne velti tautiskais nosaukums zirnekļiem ir "mājas svētība" - Latvija tie nevis kaitē, bet gan dara labu, proti, atbrīvo māju no kukaiņiem," norāda speciālists.

Kā ziņots, rīdziniekus šorīt pārsteidza lieli plakāti ar biedējošu virsrakstu “Uzmanību! Indīgi zirnekļi”, kas ir izlīmēti sabiedriskā transporta pieturās. Uz plakātiem rakstīts: “Veselības inspekcija brīdina! Veidojoties klimatiskām izmaiņām Latvijas teritorijā, novērota īpaši indīgu zirnekļu izplatīšanās”. Veselības inspekcija skaidro, ka izvietotā informācija sabiedriskās vietās ir viltus ziņa, ko inspekcija nav izplatījusi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu