Gala ziņojumā nespēj rast atbildes uz "Malaysian Airlines" lidmašīnas pazušanu

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Malaizijas varasiestādes pirmdien paziņoja, ka nevar skaidri pateikt, kāpēc 2014.gada 8.martā pazuda aviokompānijas "Malaysian Airlines" reisa "MH370" pasažieru lidmašīna.

"Savos secinājumos komanda nevarēja noteikt "MH370" pazušanas reālo iemeslu," preses konferencē paziņoja Malaizijas drošības izmeklēšanas komandas vadītājs Koks Su Čons.

Viens no atklājumiem 495 lappušu biezajā galīgajā ziņojumā par lidmašīnas pazušanu ir tāds, ka lidmašīna pēc izlidošanas no Kualalumpuras uz Pekinu pagriezusies atpakaļ, liecina privāto un militāro radaru dati.

Secināts, ka pagrieziens izdarīts manuāli, līdz ar to tiek atmestas teorijas, ka lidmašīna nolaupīta attālināti.

Tomēr izmeklētāju komanda atstāj atvērtu iespēju, ka lidmašīnas pilotu darbībā, pagriežot atpakaļ lidmašīnu, bijusi "nelikumīga trešās puses iejaukšanās".

Ziņojumā arī norādīts uz trūkumiem Kualalumpuras gaisa satiksmes dienesta darbībā, kas nav ievērojis noteiktās procedūras.

Dienests nav informējis Vjetnamas varasiestādes, ka nodod Hošiminas lidostas gaisa satiksmes dienestam komunikāciju ar lidmašīnu un nav turpinājis situācijas novērošanu pēc kontroles nodošanas.

Ziņojumā arī noraidītas jebkādas lidmašīnas tehniskas anomālijas un iespējas, ka pilots bijis nekompetents vai cietis no garīgiem traucējumiem.

Pazudušo pasažieru tuvinieki pauda dusmas un vilšanos par ziņojumu, jo tas nesniedz adekvātas atbildes.

"Malaysia Airlines" lidmašīna ar 239 pasažieriem un apkalpes locekļiem pazuda 2014.gada 8.martā, nezināmu iemeslu dēļ mainot kursu lidojumā starp Kualalumpuru un Pekinu. Meklēšana beigusies bez rezultātiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu