Rīgas videokamerās fiksēts zirnekļu viltus ziņas izplatītājs (13)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Rīgas pašvaldības policija (RPP) videonovērošanas kamerās fiksējusi personu, kura pilsētas sabiedriskajās vietās šorīt izplatījusi viltus ziņas par pilsētā it kā konstatētiem indīgiem zirnekļiem, informēja RPP.

Videonovērošanas kameru ieraksti liecina, ka plakātu izlīmētājs ir vīrietis, kurš pārvietojies ar velosipēdu. Ikvienu, kas atpazīst video fiksēto vīrieti, policija lūdz zvanīt pa tālruni 6 7 037 811 vai 110.

Plakāti pilsētā izlīmēti ap plkst.5 no rīta.

Jau ziņots, ka šorīt pilsētas sabiedriskajās vietās izlīmēti plakāti, uz kuriem rakstīts "Uzmanību! Indīgi zirnekļi!". Plakātos izplatīta viltus informācija par it kā fiksētiem zirnekļu invāzijas perēkļiem, norādot nepatiesu atsauci uz Veselības inspekciju.

Par apzinātu informācijas izplatīšanu par nepatiesu notikumu vai apzinātu nepatiesa notikuma inscenēšanu, kā rezultātā ugunsdzēsības, policijas, neatliekamās medicīniskās palīdzības vai citi speciālie dienesti iesaistīti reaģēšanā, RPP sākta administratīvā lietvedība.

Par šādu pārkāpumu var piemērot naudas sodu fiziskajām personām no 35 līdz 210 eiro, bet juridiskajām personām - no 700 līdz 7000 eiro.

Latvijas universitātes Bioloģijas fakultātes vadošais pētnieks Voldemārs Spuņģis skaidroja, ka plakātu veidojis cilvēks, kurš neorientējas entomoloģijā vai vēlējies apzināti maldināt. Spuņģis stāstīja, ka minētais zirneklis "Tegenaria Agrestis" Latvijā nemaz nav sastopams, taču ja būtu, tad šī suga nav kaitīga cilvēkam.

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu