Rīgā pārspēts simtgadīgs karstuma rekords

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Pirmdien augstākā gaisa temperatūra Latvijā reģistrēta valsts vidienē, tajā skaitā starptautiskajā lidostā "Rīga" termometra stabiņš pēc diviem dienā pakāpās līdz +34 grādiem, liecina dati no meteoroloģisko novērojumu stacijām. +34 grādi ir arī galvaspilsētas 30.jūlija karstuma rekords; šāda gaisa temperatūra Rīgā reģistrēta tālajā 1896.gadā.

Pēc četriem pēcpusdienā lidostā nolija pērkona lietus un gaisa temperatūra pazeminājās līdz +23 grādiem. Vēlāk atkal kļuva nedaudz siltāk.

+34 grādi ir arī galvaspilsētas 30.jūlija karstuma rekords; šāda gaisa temperatūra Rīgā reģistrēta tālajā 1896.gadā.

Tikmēr Ainažos otro dienu pēc kārtas sasniegts visa mēneša maksimālās gaisa temperatūras rekords - tāpat kā svētdien, arī pirmdien Ainažos bija svelme līdz +33,2 grādiem.

Saskaņā ar Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra datiem arī Bauskā, Kolkā un Skultē (Zvejniekciemā) pārspēts 30.jūlija temperatūras rekords.

Pirmdien visā Latvijā, izņemot daļu Kurzemes piekrastes, gaiss sakarsa līdz +29..+34 grādiem.

Pēc pērkona lietusgāzēm gaisa temperatūra vietām noslīdēja līdz +20 grādiem.

Arī Stendes novērojumu stacijā pēcpusdienā bija pērkona negaiss, kas izraisīja vēja pastiprināšanos brāzmās līdz 18 metriem sekundē, un gaisa temperatūra pazeminājās no nepilniem +32 līdz +20 grādiem.

Atsevišķās vietās pērkona negaisa laikā, visticamāk, bijis vēl lielāks vējš, jo saņemtas ziņas no iedzīvotājiem par vēja lauztiem kokiem.

Valsts rietumu un centrālajā daļā pirmdien reģistrēti vairāk nekā pieci tūkstoši zibens uzplaiksnījumu, un daži nelieli negaisa mākoņi izauga arī valsts austrumos.

Pērkona lietusgāzes Latvijā turpinās arī pirmdienas vakarā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu