Francija aizliedz viedtelefonu lietošanu skolās

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Francija šonedēļ apstiprinājusi likumprojektu, kas nosaka, ka valsts skolās būs aizliegta viedtelefonu un citu viedierīču lietošana, vēsta ASV raidorganizācija CNN.

Aizliegums stāsies spēkā šā gada septembrī, līdz ar jaunā mācību gada sākumu.

Tas attieksies uz visiem skolēniem vecumā līdz 15 gadiem.

Savukārt attiecībā uz skolēniem, kas ir vecāki par 15 gadiem, katra skola šajā jautājumā varēs pieņemt atsevišķu lēmumu.

“Mēs apzināmies, ka mūsdienās pastāv ekrānu atkarības fenomens. Mūsu uzdevums ir pasargāt bērnus un pusaudžus,” noteiktos ierobežojums komentēja Francijas izglītības ministrs Žans Mišels Blankērs.

Viedtelefonu un planšetdatoru lietošana Francijas skolās jau tiek ierobežota, kopš 2010.gada, kad stājās spēkā noteikumi, kas aizliedz šādu ierīču lietošanu mācību procesa laikā.

Savukārt jaunie noteikumi paredz, ka skolēniem savas ierīces būs jāatstāj vai nu mājās, vai arī jānodrošina, ka, atrodoties skolas telpās, šīs ierīces ir izslēgtas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu