Vai drīzumā kritīs Eiropas karstuma rekords? (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Eiropu pārņēmušā karstuma vilnis tuvākajās dienās varētu novest pie tā, ka tiek sasniegts jauns Eiropas augstākās temperatūras rekords, prognozē meteorologi. Pašreizējais temperatūras rekords Eiropā ir 48 grādi pēc Celsija, kas sasniegti Grieķijā 1977.gadā, vēsta Lielbritānijas raidsabiedrība BBC.

Jauns Eiropas temperatūras rekords tuvāko dienu laikā varētu tikt sasniegs Spānijā vai Portugālē, uzskata “BBC Weather” eksperti.

Spēcīgo svelmi Portugālē un Spānijā pēdējo dienu laikā galvenokārt veicina karsto gaisa masu ieplūšana no Āfrikas.

Saskaņā ar pēdējām prognozēm, termometra stabiņš Spānijas dienvidrietumos, kā arī Portugāles dienvidos un dienvidaustrumos gan piektdien, gan sestdien varētu pakāpties līdz aptuveni 47 grādiem.

Pašreizējais Portugāles karstuma rekords ir 47,4 grādi, kas tika sasniegti 2003.gadā. Savukārt Spānijas rekords – 47,3 grādi – tika sasniegts pagājušajā gadā.

Kā prognozē “Meteoalarm” eksperti, pastāv 40% iespējamība, ka drīzumā tiks atkārtots Atēnu 48 grādu rekords.

Savukārt jauna Eiropas karstuma rekorda sasniegšanu jau tuvākajā laikā, “Meteoalarm” eksperti vērtē ar 25-30% iespējamību.

Zinātnieki norāda, ka pēdējo gadu karstuma viļņi Eiropā ir globālās sasilšanas sekas.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu