Zimbabves opozīcijas līderis sola apstrīdēt vēlēšanu rezultātus

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Zimbabves opozīcijas līderis Nelsons Čamisa, kas atbilstoši oficiālajiem rezultātiem prezidenta vēlēšanās zaudējis pašreizējam valsts galvam Emersonam Mnangagvam, piektdien paziņoja, ka izmantos "visus juridiskos un konstitucionālos ceļus", lai apstrīdētu rezultātus.

Viņš gan neatklāja, vai grasās vērsties Konstitucionālajā tiesā.

"Es nevēlos atklāt daudz" no mūsu stratēģijas, galvaspilsētā Hararē žurnālistiem sacīja Čamisa. Viņš apgalvoja, ka esot izcīnījis 56% balsu, nevis 44,3%, ka to pasludinājusi vēlēšanu komisija.

"Mēs neakceptējam šos rezultātus. Mēs neakceptējam šos izdomājumus. Mēs gribam, lai tiktu pasludināti īstie rezultāti," uzsvēra Čamisa, sakot, ka notikušas "viltus, nelegālas un neleģitīmas" vēlēšanas.

Zimbabves Vēlēšanu komisija piektdien paziņoja, ka prezidenta vēlēšanās uzvarējis Mnangagva.

Valdošās Zimbabves Afrikāņu nacionālās savienības - Patriotiskās frontes (ZANU-PF) kandidāts Mnangagva ieguvis 50,8% balsu, bet Čamisa no opozīcijas Demokrātisko pārmaiņu kustības (MDC) - 44,3% balsu, pavēstīja komisija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu