Rekordmazs skaits britu atbalsta Mejas pieeju "Breksita" sarunām

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

​Lielbritānijā tikai 22% vēlētāju atbalsta premjerministres Terēzas Mejas pieeju "Breksita" sarunām, liecina pētniecības kompānijas "Orb International" jaunākā aptauja.

Tas ir zemākais reitings, kādu kompānija līdz šim reģistrējusi.

2017.gada pirmajā pusē atbalsts tam, kā valdība risina "Breksita" sarunas, sasniedza 55%, bet kopš tā laika tas ir krities, valdībai nespējot noslēgt vienošanos par Lielbritānijas un Briseles nākotnes attiecībām pēc Lielbritānijas izstāšanās no Eiropas Savienības (ES).

Saskaņā ar aptauju aptuveni 60% vēlētāju nav pārliecināti, ka Meja spēs noslēgt labu vienošanos. Pagājušajā mēnesī šādu viedokli pauda 56% vēlētāju.

Savukārt 22% vēlētāju uzskata, ka premjerministre spēs noslēgt labu vienošanos, bet pārējie aptaujātie nezināja, ko atbildēt.

Vienošanās par abu pušu nākotnes attiecībām principā būtu jāpanāk līdz oktobrim, lai līdz 2019.gada martam, kad Lielbritānija pametīs ES, to paspētu ratificēt gan Eiropas Parlaments (EP), gan britu likumdevēji.

Lielbritānijas valdība, parlaments, sabiedrība un uzņēmēji joprojām ir dziļi sašķelti par to, kāda veida "Breksits" būtu labāks.

Mejas plāns saglabāt ciešas tirdzniecības saites ar ES jūlijā izraisīja krīzi Lielbritānijas valdībā, kuru pameta divi ministri.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu