Igaunijā par narkotiku tirdzniecību notiesāti Latvijas valstspiederīgie, kas "biznesā" iesaistījuši savus bērnus (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: No Burkevicu ģimenes privātā arhīva / Postimees

Igaunijas Tartu apriņķa tiesa piespriedusi cietumsodu četriem romu izcelsmes cilvēkiem par narkotiku tirdzniecību. Divi no apsūdzētajiem, Alberts Burkevics (43) un Izaura Burkevica (28), ir Latvijas valstspiederīgie, kuri, iepērkot narkotikas, bieži vien ņēma līdzi savus nepilngadīgos bērnus. 

Burkevici ir apsūdzēti par regulāru marihuānas uzglabāšanu un transportēšanu no Latvijas uz Tartu, Igauniju, kur to tālāk nodevuši saviem igauņu partneriem, Ivailo Sīmanim un Lundai Mitrauskai, kuri pēcāk narkotikas izplatījuši Tartu.

Igaunijas Tartu apriņķa tiesa norāda, ka Burkevici, iepērkot narkotikas, bieži ņēmuši līdzi savus mazgadīgos bērnus. 

Tiesas pārstāve Jane Pajusa (Jane Pajus) informē, ka Burkevicu ģimenes albumā pat atrodamas bildes ar viņu trīsgadīgo dēlu, kurš rokās tur lielus marihuānas iepakojumus.

Apsūdzētie. No kreisās: Alberts Burkevics, Izaura Burkevica, Ivailo Sīmanis, Lunda Mitrauska.
Apsūdzētie. No kreisās: Alberts Burkevics, Izaura Burkevica, Ivailo Sīmanis, Lunda Mitrauska. Foto: SILLE ANNUK / PM / SCANPIX BALTICS

Burkevicam tiesa piesprieda sešus gadus cietumā, bet viņa sieva aiz restēm pavadīs piecus gadus. Sīmanis un Mitrauska katrs saņēmuši piecu gadu un sešu mēnešu ilgu cietumsodu.

Pajusa norāda, ka ka četru narkodīleru kopējie mēneša ienākumi no narkotiku tirdzniecības mērāmi aptuveni 25 000 eiro. Tiesa informē, ka Sīmanis un Mitrauska ar narkotiku tirdzniecību Tartu nodarbojušies kopš 2013.gada, un viņiem bija izveidojies plašs pastāvīgo klientu loks. 

Tiesas sēdi kupli apmeklēja apsūdzēto radinieki, kuri izrādīja neapmierinātību ar piespriestā soda bardzību.

Apsūdzētie, iespējams, spriedumu pārsūdzēs.

Gan Burkevics, gan Sīmanis ir iepriekš krimināli sodīti, taču nevienai no sievietēm kriminālas sodāmības nav. 

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu