Vācija vienojas ar Spāniju par nelegālo imigrantu atpakaļsūtīšanu

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Berlīne panākusi vienošanos ar Madridi par to nelegālo imigrantu atpakaļuzņemšanu, kas no Spānijas ieradušies Vācijā, trešdien paziņojusi Vācijas Iekšlietu ministrija.

Kancleres Angelas Merkeles valdība cenšas šādas vienošanās noslēgt arī ar citām Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm, lai varētu izvairīties no vienpusējas nelegālo imigrantu atraidīšanas uz Vācijas robežas.

Iekšlietu ministrijas pārstāve Eleonore Pētermane pavēstīja, ka vienošanās ar Spāniju stāsies spēkā 11.augustā, un piebilda, ka Berlīne neesot devusi Madridei nekādus solījumus apmaiņā pret tās apņemšanos uzņemt atpakaļ nelegālos imigrantus.

Tā dēvētie ES Dublinas noteikumi paredz, ka patvēruma pieprasījumi jāiesniedz tajā bloka dalībvalstī, kurā persona sākotnēji ieradusies.

Vācija atkāpās no šo noteikumu piemērošanas 2015.gada migrācijas krīzes laikā, kad Merkele atvēra valsts robežas nekontrolētai nelegālo imigrantu plūsmai.

Tagad Berlīne cenšas panākt vienošanos par nelegālo imigrantu atpakaļuzņemšanu arī ar Itāliju un Grieķiju, kas pakļautas vislielākajam nelegālās imigrācijas spiedienam.

Merkelei tikai pirms mēneša izdevās par mata tiesu paglābt savu valdību no iespējamā sabrukuma, piekrītot iekšlietu ministra Horsta Zēhofera prasībai nelegālos imigrantus, kas ierodas uz Vācijas robežas, ievietot savākšanas centros, kur tiem jāuzturas, kamēr tiks izvērtēti viņu patvēruma pieprasījumi.

Atraidītos patvēruma pieprasītājus paredzēts tieši no šiem centriem nosūtīt atpakaļ uz tām ES dalībvalstīm, kurās tie ieradušies vispirms.

CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu