ASV tuksneša “nometnē” turētie bērni gatavoti apšaužu sarīkošanai skolās (4)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Ņūmeksikas štatā nomaļā “nometnē” turētie 11 bērni tikuši gatavoti masveida apšaužu sarīkošanai ASV skolās, teikts apsūdzības puses trešdien tiesā iesniegtajos dokumentos. Sīkāka informācija saistībā ar šīm apsūdzībām pagaidām nav pieejama, vēsta ASV raidorganizācija CNN.

Kā ziņots, ASV policija no “nometnes” tuksnesī izglābusi 11 tur pilnībā nepiemērotos apstākļos un pusbadā turētus bērnus. Izglābtie bērni ir vecumā no viena līdz 15 gadiem.

Minētajā vietā aizturēti arī pieci pieaugušie – trīs sievietes un divi vīrieši. Abi vīrieši aizturēšanas brīdī bijuši bruņoti.

Aizturētie ir Sirāžs Vahadžs, viņa sieva Dženija Leveila, un divas viņa māsas – Subanna un Hudžara. Savukārt otrs aizturētais vīrietis – Lukass Mortens – ir Vahadža māsas Subannas vīrs.

Foto: AP/Reuters/Scanpix

Visiem aizturētajiem izvirzītas apsūdzības nolaidīgā attieksmē pret bērniem.

Tiek uzskatīts, ka Hudžara un Subanna Vahadžas ir visu nometnē turēto bērnu mātes.

Kā pavēstīja varasiestādes, nometnē bijusi izveidota arī šautuve. Tiek uzskatīts, ka šajā šautuvē bērni mācījušies rīkoties ar šaujamieročiem.

Nometnē atradies treileris un vairākas nojumes. Tur nav bijusi nedz elektrība, nedz kanalizācijas.

Policija minēto vietu pārmeklēja pagājušās nedēļas beigās.

Nometnes pārmeklēšana veikta saistībā ar lietu par Sirāža Vahadža četrus gadus dēla pazušanu Džordžijas štatā pirms aptuveni deviņiem mēnešiem.

Zēna māte pagājušā gada decembrī vērsās policijā pēc tam, kad Vahadžs zēnu bija aizvedis uz parku, bet neatveda atpakaļ.

Foto: AP/Reuters/Scanpix

Policija sākumā nesāka lietu par bērna nolaupīšanu, jo tajā brīdī Vahadžs un bērna māte vēl bija precējušies un viņiem bija vienādas aizbildniecības tiesības.

Decembrī sieviete gan iesniedza prasību par laulības šķiršanu, savukārt janvārī tika izdots orderis Vahadža aizturēšanai, jo viņš nebija informējis bērna māti par viņu dēla atrašanās vietu.

Veicot nometnes teritorijas pārmeklēšanu Ņūmeksikā, policija atradusi arī bērna mirstīgās atliekas. Šobrīd gan nav skaidrs, vai tās ir Vahadža dēla mirstīgās atliekas.

Foto: AP/Reuters/Scanpix

Aizturēto cilvēku ģimenes locekļi pavēstījuši policijai, ka viņi nav zinājuši nedz par bērnu turēšanu nepiemērotos apstākļos, nedz par iespējamo šo bērnu gatavošanu uzbrukumiem skolās.

Sirāža Vahadža tēvs ir pretrunīgi vērtēts Ņujorkas musulmaņu imams. Viņš noliedzis, ka būtu kaut ko zinājis par sava dēla pēdējā laika aktivitātēm.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu