Traģiskākās tiltu katastrofas pasaulē pēdējo simts gadu laikā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Wikipedia

Otrdien Dženovā, Itālijas ziemeļrietumos, sagruva apmēram 80 metrus garš autostrādes tilta posms, zem gruvešiem aprokot vairākas automašīnas. Saskaņā ar jaunākajām ziņām, bojā gājuši 37 cilvēki. Portāls TVNET apkopojis pēdējo simts gadu briesmīgākās tiltu katastrofas pasaulē.

Foto: Wikipedia

Vangaehu tilta katastrofa Jaunzēlandē

1953.gada 24.decembrī virs Vangaehu upes Tangivai, Jaunzēlandes Ziemeļsalā, sabruka tilts, pa kuru tobrīd brauca maršruta Velingtona-Oklenda vilciens. Lokomotīve un pirmie seši vagoni iegāzās upē, kā rezultātā bojā gāja 151 cilvēks. Tā ir lielākā dzelzceļa katastrofa Jaunzēlandes vēsturē.

Foto: Wikipedia

Luisemas vilciena katastrofa Londonā

1957.gada 4.decembrī biezā miglā uz dzelzceļa tilta Londonas rajonā Luisemā sadūrās divi vilcieni, jo viens no vadītājiem sliktās redzamības dēļ nepamanīja stopsignālu. Nelaimes gadījumā dzīvību zaudēja 90 cilvēki, bet vēl gandrīz 200 tika ievainoti. Mēnesi pēc notikušā tilts tika pārbūvēts un uz tā atsākās satiksme.

Foto: Wikipedia

Sekondnerovas tilta sabrukšana Kanādā

1958.gada 17.jūnijā rekonstrukcijas laikā sagruva Sekondnerovas tilts Vankūverā, Kanādā. Darba dienai tuvojoties beigām, vairāku desmitu metru augstumā strādājošie būvnieki izdzirdēja skaļu troksni - metāla tilts bija sācis brukt. 79 strādnieki iekrita ūdenī. Tilta sabrukšanā, kas joprojām ir Vankūveras lielākā industriālā katastrofa, dzīvību zaudēja 18 strādnieki un nirējs, kurš dažas dienas pēc notikušā centās izvilkt krastā viena upura līķi.

Foto: Wikipedia

Silverbridžas tilta katastrofa ASV

1967.gada 15.decembrī nepilnas pusminūtes laikā kā kāršu namiņš sabruka liela Silverbridžas piekartilta daļa virs Ohaio upes ASV, atsaucoties uz aculiecinieka stāstu, raksta CNN. Katastrofā dzīvību zaudēja 46 cilvēki, bet vēl deviņi tika ievainoti. Izmeklētāji vēlāk konstatēja, ka katastrofas cēlonis bijusi šķietami niecīga plaisa, kas nepārdomātā tilta dizaina dēļ noveda pie briesmīgām sekām.

"Hyatt Regency Hotel" pāreju sabrukšana

1981.gada 17.jūlijā Kanzassitijas viesnīcas "Hyatt Regency Hotel" otrajā un ceturtajā stāvā, neizturot viesu svaru, sabruka pārejas, kas savienoja plašās ēkas daļas. Abas pārejas, uz kurām atradās cilvēki, uzgāzās virsū pārpildītajai deju zālei viesnīcas pirmajā stāvā. Traģiskajā negadījumā mira 114 cilvēki, un tā tiek uzskatīta par vienu no briesmīgākajām būvniecības katastrofām ASV.

Foto: Wikipedia

Uļjanovskas tilta katastrofa PSRS

1983.gada 5.jūnijā no Rostovas uz Maskavu devās kruīza kuģis "Aleksandr Suvorov", uz kura atradās 395 cilvēki. Kuģis centās izbraukt zem Uļjanskas tilta pa nepareizo eju, kas bija pārāk zema. Rezultātā kuģis ietriecās tiltā, uz kura tobrīd atradās kravas vilciens. Glābēju laivas kuģi sasniedza pēc 40 minūtēm. Katastrofā gāja bojā 177 cilvēki, un izmeklēšanas komisija kā notikušā cēloni minēja nolaidību. Kuģis vēlāk tika atjaunots un turpināja uzņemt pasažierus.

Foto: Wikipedia

Ešedes katastrofa Vācijā

1998.gada 3.jūnijā netālu no Ešedes ciema Vācijā ātrvilciens, kas traucās ar ātrumu 200 kilometri stundā, riteņa defekta dēļ noskrēja no sliedēm, un sadursmē sagruva tuvējais satiksmes tilts. Nelaimes gadījumā bojā gāja 101 cilvēks, bet vēl apmēram simt cilvēki tika ievainoti. Tā ir viena no traģiskākajām vilcienu katastrofām Vācijas vēsturē.

Tilta sabrukšana Gvinejā

2007.gada martā Gvinejā tilts neizturēja ar cilvēkiem un precēm pārpildīta kravas auto svaru, kā rezultātā iebruka tilta vidus. "Miruši 65 cilvēki. Tilts iebruka zem kravas auto svara, tas veda cilvēkus iknedēļas braucienā uz tirgu," tolaik aģentūrai "Reuters" stāstīja Gvinejas militārpersona. Francijas mediji ziņoja par septiņiem izdzīvojušajiem.

Tilta sabrukšana Dženovā, Itālijā

2018.gada 14.augustā Dženovā, Itālijas ziemeļrietumos, spēcīgu lietusgāžu un vētras laikā iegruva apmēram 80 metrus garš tilta posms vairāku desmitu metru augstumā virs zemes. Bojā gājuši 42 cilvēki, tai skaitā bērni. Saskaņā ar sākotnējo informāciju, visi bojāgājušie atradušies automašīnās, kas nokritušas no tilta. 

CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu